Óvodásokkal és szüleikkel telt meg a Szent István Sportiskolai Általános Iskola aulája. Ebben a tanévben másodszor szervezett az intézmény nagycsoportosoknak suliváró foglalkozást. Három tanteremben ismerkedhettek a kicsik az iskolai légkörrel, valamint a leendő osztályfőnökökkel. A gyerekek többsége izgatott az iskolakezdés miatt. – Még soha nem voltam iskolában, és nagyon kíváncsi vagyok rá – mondta Nagy Balázs. Hozzátette, hogy szereti a jégkorongot, és látta, hogy az iskolában van lehetősége ezzel a sportággal foglalkozni. 

Az órákra interaktív feladatokkal készültek a pedagógusok, építettek hóembert, hógolyócsatáztak, számoltak, hópelyheket ragasztottak kesztyűre és farsangi maszkot is színeztek. A gyerekek szorgalmasan vették ki részüket a foglalkozásokon. Mező Karina Darinka nemcsak az óvodában készül a szeptemberi iskolakezdésre. – Otthon foglalkoztatófüzetekben gyakorlok, hogy okos legyek. Már lassan 6 éves vagyok, és nemsokára elkezdem az iskolát – mondta.

Az intézmény vezetője elmondta, hogy szeretnék megkönnyíteni a leendő elsősök beilleszkedését. – Az a célunk, hogy a gyerekeknek könnyebb legyen az átmenet óvoda és iskola között. Azt hiszem, ha a gyerekek tapasztalják az iskolai légkört, megismerik a leendő tanító néniket, vagy most mondhatom tanító bácsit, akkor az megkönnyíti majd nekik az iskolába lépést – részletezte. Kovács János hozzátette, hogy terveik szerint három osztályt indítanak majd. – Az egyik a Bosch-osztály, ahova azokat vesszük fel, akiknek a szülei ennél a cégnél dolgoznak, és ide szeretnék a gyermeküket íratni. A másik osztály a sportosztály, ami egy óriási lehetőség a tehetséges, mozgást igénylő, sportot szerető gyerekeknek. Négy sportágat viszünk, jégkorong – itt kell megemlítenem, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség bajnokságában saját jégkorongcsapataink indulnak, akik jégkorongtornákon vesznek részt – labdarúgás, kézilabda és az úszás. A harmadik osztály, amit szintén szeretnék kiemelni az egy matematika-informatikai irányultságú osztály – foglalta össze.

A programot nagy érdeklődés fogadta, csaknem 60 leendő elsős vett részt a sulivárón. A tanév során még három ilyen foglalkozást szerveznek, ahová a szülők az iskola honlapján tudják majd regisztrálni gyermeküket.