A hatvani önkormányzat a 2024-es év első félévében is meghirdette a civil alap pályázatot, melynek célja, hogy elősegítse a hatvani civil szervezetek és egyházak programjait, valamint működését. A pályázatokat február 1-től nyújthatják be a hatvani civil szervezetek a Hatvani Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztályán.  A támogatás felső határa 200 ezer forint. – Örömmel fogadjuk a pályázatokat és igyekszünk támogatni a civil szervezeteket abban, hogy elérjék a céljait. Megpezsdültek az egyesületetek, ugyanis évente több mint 200 pályázat érkezik be. A civil alapban több keret van, így önszerveződő, öntevékeny közösségeket támogató, ifjúsági, sportfeladatokat, célokat támogató, egyházi, nemzetiségi, valamint szociális és egészségügyi keret is – részletezte Szinyei András, alpolgármester.

Az Eszterlánc Kézműves Egyesület több alkalommal is tartott már, olyan rendezvényeket, ahol különböző dekorációk, és kézzel készült ékszerek közül válogathattak az érdeklődők. Poórné Mike Éva a szervezet elnöke elmondta, hogy rendszeresen pályáznak a civil alapra, az elmúlt évben elnyert összeg pedig segítette fedezni a működési költségeiket. – Több alkalommal is pályáztunk már, mindig nagyon hasznos számunkra ez a támogatás, a kapott összegből legtöbbször kézműves szerszámokat, eszközöket vásároltunk. Mindezek mellett létrehoztunk egy foglalkozást is az Ady Endre Könyvtárban, melynek az indításához a civil alap is hozzájárult – mondta.

A civil alap adatlapjai átvehetők a hivatal szervezési osztályán, illetve a www.hatvan.hu weboldalon is megtalálható a pályázati kiírás és a letölthető dokumentum.

Kezdőkép: archív