Már hagyomány, hogy minden évben október végén Lámpás felvonulást szervez a Tourinform Hatvan. Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendett az esemény, tavaly csaknem 200 ember csatlakozott. A részvevők jelmezekben, lámpásokkal sétálták körbe a várost. Idén is megrendezik az eseményt, amit a halloween kapcsán hoztak létre. Október 28-án délután 5 órától veszi kezdetét a program, az érdeklődők a Tourinform Hatvan iroda előtt gyülekezhetnek. Schoblocher Bernadett, az elmúlt években azt tapasztalta, hogy a gyerekek és a szülők is egyaránt jelmezekbe bújtak, így arra biztatja a felvonulás iránt érdeklődőket, hogy aki teheti idén is öltözzön be.

– Gyermekek, szülők és nagyszülők is részt vehetnek az eseményen. A Tourinform Hatvan irodától indul a séta, majd a Kossuth térér felé vesszük az irányt. A városháza előtt a Dalvarázs Show Kórus énekes táncos produkcióját tekintheti meg csoport, ezt követően a Hatvany Lajos Múzeumban ér véget a felvonulás. A program zárásaként teával és meglepetéssel kedveskedünk a részvevőknek. Az est folyamán a múzeumban 7 órától interaktív programmal várják a 10 évesnél idősebb korosztályt – emelte ki Schoblocher Bernadett, a Tourinform Hatvan vezetője.

Hozzátette: a program célja, hogy minél jobban népszerűsítsék Hatvant és látványosságait, illetve hogy összefogjon a város lakossága és közösen szórakozzanak. A programhoz nem szükséges előzetes regisztráció, bárki csatlakozhat. Az eseményen való részvétel ingyenes.

Kezdőkép: archív