Játékos nyelvi versenyre hívta a vállalkozó szellemű hatodikos gyerekeket a Bajza József Gimnázium egyik munkaközössége.

A verseny egyik főszervezője Veresné Kalcsó Krisztina intézményvezető-helyettes volt, aki tavalyelőtt azzal a céllal hozta létre a versenyt, hogy az általános iskolás, alsóbb évfolyamos gyerekek is megismerkedjenek a magyar nyelv szépségeivel, játékosságával, és a csapatmunka fontosságával. A munkaközösség szinte minden tagja részt vett a verseny lebonyolításában, a Bajzában ugyanis a legtöbben szívügyüknek tartják a magyar nyelv szeretetét és ápolását.

Az idei tanévben 10 csapat, összesen 30 tanuló jelentkezett hét általános iskolából erre a versenyre. A 12 éves gyerekek még csütörtökön késő délután is lelkesen, odaadással oldották meg a feladatokat, figyeltek egymásra, az irányító instrukciókra, betartva a verseny elején közösen megbeszélt szabályokat. Az intézményvezető helyettes úgy fogalmazott: ez a gyermeki jókedv, kedvesség és lelkesedés az a mozgató erő, amely minket, pedagógusokat ezen a pályán tart, értük érdemes volt hosszú napokat eltölteni a legjobb feladatok válogatásával, a helyszín berendezésével, az ajándékok megvásárlásával.

Az első három helyezett csapat tagjai oklevelet, ajándékkönyvet, és a továbbtanuláshoz plusz pontokat kaptak, amennyiben idén hozzánk jelentkeznek a hatévfolyamos osztályunkba. Az ajándékok megvásárlását Hatvan Város Önkormányzatának Civil Alap pályázata támogatta. Minden induló versenyzőnk kapott még emléklapot és emlékbe egy könyvjelzőt is.

A legjobb eredményt elérő csapatok idén:

helyezés versenyzők neve versenyzők iskolája felkészítő tanár neve
1. helyezés Szőlőszemek csapata:

Berkes Blanka

Hucka Natália

Tamus Gréti

Nagyrédei Szent Imre Általános Iskola Varga Katalin Szonja
2. helyezés Napraforgók csapata:

Melykó Emma

Pethes Mirella

Pethes Patrícia

Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola Varga Eszter
3. helyezés Nyelvtörők csapata:

Kovács Nóra

Kulcsár Jázmin

Ruskó Anna Borbála

és az

Ötös fiúk csapata:

Baranyi Benett Bendegúz

Balogh Andzseló András

Szűcsi Bajza József Általános Iskola

Hatvani 5. számú Általános Iskola

Szóka Andrea

Nagyné Nagypál Katalin

 Írta: Veresné Kalcsó Krisztina intézményvezető-helyettes