Virágok és szív alakú ajándéktárgyak jellemzik a Valentin-napot, ilyenkor a megszokottnál nagyobb figyelmet kap a szerelem és szeretet témája, ugyanis február 14-én ezeket az emberi kapcsolatokat ünneplik világszerte. Ezen a napon a legtöbben igyekeznek valamilyen módon meglepni a szívükhöz közel álló személyt. A virágüzletekbe már napokkal ezelőtt kikerültek a Valentin-napi dekorációk, megjelentek a kínálatban a vörös rózsák, virágládák, lufik és bögrék is.

Kaszás-Varga Angelika elmondta, hogy idén is készültek érdekességekkel és újdonságokkal a vásárlók számára. – Minden évben variáljuk a kínálatunkat, hogy mindenki megtalálja a legtökéletesebb ajándékot. A fiatalabb és idősebb korosztály körében is nagyon divatos a rózsa. Gyakran keresnek virágdobozokat is, illetve népszerűek a csokrok is – részletezte Kaszás-Varga Angelika, virágkötő.

A néphagyomány szerint február 14-ét tartották sok költöző madár visszatérési dátumának és a tavasz előhírnökének is. Erre vezethető vissza a hiedelem is miszerint, aki madárral álmodik, hamarosan férjhez megy.

Valentin-nap alkalmából az Ady Endre könyvtár is készül egy meglepetéssel, ugyanis pénteken ingyenes beiratkozási lehetőséget biztosit a szerelemeseknek. A Valentin-nap célja azonban nem elsősorban az ajándékozás és a hatalmas felhajtás, hanem a párunkkal töltött minőségi időtöltés és a szeretet kifejezése.