Ezen a héten zajlik a házasság hete, amely elsősorban a házasság népszerűsítésére koncentrál. Hatvanban az esküvők száma a tavalyi év folyamán megduplázódott, így 2019-ben 196 esküvő zajlott a városban.

Szonda Katalin elmondta, hogy már idén 11 házasság kötés történt és további 58 időpont van foglalva a házassági szándék bejelentéséről szóló jegyzőkönyvbe. – Manapság a 25-35 év közötti életkorúak kötnek leginkább házasságot. Múlt évben a legfiatalabb házasulandók 16 és 19 évesek voltak. A legidősebb pár tagjai pedig 69 és 75 évesen keltek egybe. 2019-ben a válások száma csökkent, összesen 47 értesítést kaptunk a bíróságoktól ezzel kapcsolatban – részletezte Szonda Katalin, anyakövvezető.

Szilvia és József a múlt évben kötötték össze az életüket, a nyerd meg az álomlagzid pályázat keretében. A házasulandó párnak egy komplett esküvőt rendezett a Média-Hatvan Kft., levéve a szerelmesekről a szervezés okozta feszültségeket és az anyagi terheket.

Patai-Pesádi Szilvia úgy véli, a házasság fontos egy pár életében, egyfajta biztonságot és megnyugtató érzést nyújt. – Mi már több éve együtt élünk, van egy közös gyermekünk is. A házasság szerintem még jobban összekovácsolt minket és erősödött a szerelmünk – részletezte Patai-Pesádi Szilvia.

Patai József elmondta, örül, hogy házasságban élhet, a lagzi óta még harmonikusabb a kapcsolatuk. – A házasság erősítette a köztünk lélő szövetséget és így már hivatalosan is összetartozunk – tette hozzá Patai József.

A házasság hete egy országos rendezvénysorozat, melynek célja, hogy nyíltan beszéljen a házasság örömeiről és feszültségeiről.