Rendhagyó tárlatvezetést tartottak kedden a vadászati múzeumban: most nem egy laikus turistacsoportot vezettek körbe a kastélyban, hanem szakmabelieket. Ezen a napon ugyanis idegenvezetők járták körbe a város kulturális intézményeit és ismerkedtek meg a település adottságaival, lehetőségeivel, Hatvan történetével. A kezdeményezésre azért volt szükség, mert a Fejlődő Hatvan programmal elindult a turizmus fejlesztése, egyre többen jönnek ide a város nevezetességei, látnivalói, rendezvényei miatt.  Tótpál Ágnes elmondta: az idegenvezetők továbbképzésként szakmai programokat szerveznek maguknak. Mikor megláttam, hogy Hatvan nagy hangsúlyt fektet idegenforgalmának fellendítésére, úgy gondoltam, jó ötlet lenne azoknak megmutatni a várost, akik majd idehozzák a vendégeket.

Az egész napos program a Hatvany Lajos Múzeumban indult, ahol a vendégek elmerülhettek a település történelmi hátterében, Lesznai Anna munkásságában, emellett a helyi söröket is megkóstolhatták. A Kossuth téren körbejárva megismerték a Városházát, a plébániát és a Szent Adalbert Templomot. A vadászati múzeum kiállítását követően pedig városnézésre indultak a dottóval, így érkeztek meg a rengeteg látogatót csábító Hatvani Vadasparkba. Sokaknak újdonság volt, hogy mennyi mindent rejt ez a város. – Egy nagyon jól összeállított programmal találkozhattunk itt Hatvanban, gyönyörű a főtér, jó volt körbesétálni, látni a szép, virágos utcákat, tartalmasak a múzeumok, élvezzük a város hangulatát – osztotta meg tapasztalatait Tamási Krisztina idegenvezető, aki Budapestről érkezett.

Május 13-án és 27-én is tartanak városnéző túrákat Hatvanban, ahol egy előre összeállított turisztikai csomag keretében magánszemélyek, családok vehetik igénybe a város nyújtotta kulturális és szabadidős szolgáltatásokat, ebéddel, sörkóstolással és dottózással egybekötve.