Hagyomány a településen, hogy egy városi műsor keretében köszöntik a nőket. Most is a Nagy Endre Rendezvényterembe hívták a hatvani hölgyeket, hogy együtt, közösen ünnepelhessék meg őket. A programon Horváth Richárd polgármester egy időutazásra invitálta a megjelenteket. Azt kérte, emlékezzenek vissza, milyen volt kislányként izgulni ezen a napon, mikor édesapjuk, testvérük köszöntötte őket. Majd, ahogy nőttek, jöttek a fiúk, a nagy ő, az izgalom még hevesebb volt. Később pedig, ha fiúgyermekük született, ő állt előttük egy-egy szál virággal. Felhívta a figyelmet, hogy mennyi élmény és érzés köthető ehhez a naphoz. Horváth Richárd leszögezte: a nők azok, akik együtt tartják a családot, a közösséget, akik akkor is harcolnak, mikor mások már feladták. – Minden férfi nevében köszönöm, hogy vannak nekünk – zárta gondolatait.

Badár Sándor humorista monológjában felidézte fia születésének pillanatait, jelezvén, hogy egy férfi életét az első perctől fogva végigkíséri a nő. Több családi témát vetett fel stand up-jában, melynek mozgatórugója mindig a szebbik nem volt. Szerinte egy jó kapcsolat titka az, hogy mindig a férfié legyen az utolsó szó. Mégpedig az, hogy: Igen, drágám!

Dolhai Attila színész, musicalénekes a szerenádokat is megidéző olasz dalokat és operetteket énekelt a közönségnek. Andrea Bocelli Besame Muchoja mellett felcsendült a Halleluja magyar változata, de a Rómeó és Júlia Lehetsz király című dalát is hallhatták a jelenlévők. Dolhai Attila többször is arra biztatta a jelenlévőket, hogy kapcsolódjanak be az előadásba, így pár refrént közösen énekeltek.

A két előadás pedig egyaránt magával ragadta a közönséget. Orbán Zoltánné és Telek Józsefné nagy Dolhai Attila rajongók, azt mondják, rendszeresen járnak az Operett Színházba, most pedig jó volt látni és hallani kedvencüket itt, Hatvanban.

– Csodálatos műsor volt, páratlan program. Évek óta rendszeresen járok erre a rendezvényre, még soha sem volt itt ennyi ember, mint most. Nagyon jól szórakoztunk, köszönjük szépen az önkormányzatnak! – foglalta össze az estét Fáczánné Dobrocsi Julianna. Hegedűsné Szabó Szilvia szerint fantasztikus volt mindkét előadás, egyaránt élvezte a stand up-ot és az énekeket is.

Az est végén minden hölgy kapott egy szál virágot Horváth Richárd polgármestertől és a képviselőktől.