Emberek és kutyák nyakába kötött kék sálak – szimbólumai egy közös célnak. Hatvanban is csatlakoztak ahhoz az országos tüntetéshez, amellyel az állatkínzás ellen emelnek szót. Egy korábbi eset alkalmával ugyanis napvilágot látott egy videó, amiben egy borsodi község alpolgármesterének fia egy baseballütővel agyonver egy kutyát. Erre a kegyetlen tettre reagáltak az állatbarátok, és közös tüntetésre hívták az embereket a Parlament elé, hogy szigorúbb büntetést követeljenek az állatkínzóknak.

tiltakozo_kutyaseta_12

A hatvani állatbarátok helyi megmozdulást szerveztek, ők kutyáikkal sétáltak végig a városon, hogy ezzel is felhívják a figyelmet erre az aktuális problémára. Juhászné Hidvégi Beáta szervező szerint, minden fórumon szót kell kérni az álltok mellett, hiszen ők nem tudják megvédeni magukat.

– Az állatoknak is vannak jogaik. Akik kínozzák és bántják őket, véleményem szerint nem kapnak megfelelő büntetést. Minden jóérzésű embernek látni kell, hogy mi mindenre lehet képes az, aki a gyengébbel szemben ilyen kegyetlen tettre képes – fejtette ki véleményét.

tiltakozo_kutyaseta_14

Barna Katalin is részt vett a tiltakozáson Axel névre hallgató kutyájával együtt. Fontosnak tartja, hogy kiálljon az állatkínzás ellen.

– Ezzel a sétával is felhívjuk a figyelmet arra, hogy az emberek ne bántsák az állatokat, reméljük lesz foganatja és szigorodnak majd a büntetések, így az emberek kétszer meggondolják, hogy kezet emelnek-e az állatokra – mondta Barna Katalin.

A hatvani állatbarátok a Népkertből indulva, a Kossuth teret is útba ejtve tettek egy nagy kört kutyáikkal a városban.