Szakadó esőben kezdődött a gyöngyösi műfüves pályán a találkozó, amely két hatvani gólhelyzettel indult: először Mundi Zoltán lőtt félfordulattal kapu fölé, majd Ficsor Richárd próbálkozott kétszer is, első lövése a védőről pattant le, míg a második lövését fogta a vendégek kapusa. Ezután egészen a 38. percig kellett várni a következő lehetőségre, ekkor Illés Bence beívelt labdáját Kész Tibor fejelte fölé. A félidő végén aztán Kész szabadrúgását tolta ki a jobb alsóból a kapus, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után a vendég nyírbátoriak előtt adódott óriási lehetőség, egy indítással Nagy Dávid tört teljesen üresen a kapu felé, de mielőtt lőtt volna, a visszaérő Juhász Bence óriásit szerelt. A 68. percben egy indítás után Kész húzta át magát a védőjén, aki lerántotta őt, a teljesen jogos büntetőt pedig a sértett laposan a hálóba lőtte (1–0). A meccs utolsó része igazán változatosra sikeredett, helyzetek alakultak ki itt is, ott is; előbb Ács Martin lőtt közelről a kapus kezébe, aztán Lakatos László próbálkozását védte Benkő Márk, majd egy szép akció végén Szabó Roland lőtt mellé, míg végül egy cselsorozat után Ács lőtt tizenhat méterről fölé. Így maradt az egygólos hatvani győzelem a rossz időjárási körülmények között lejátszott találkozón, amely igen értékesnek tekinthető.

Híres Gábor edző szerint a győzelem volt a legfontosabb. – Voltak időszakok, amikor jól játszottunk, de az utolsó pillanatokban nem koncentráltunk eléggé. Könnyebb lett volna a helyzetünk, ha a három büntetőgyanús szituációból legalább egyet befúj a játékvezető. Jól küzdöttek a fiúk, megérdemeltük a győzelmet.

Ambrusz Árpád pedig úgy vélekedett, hogy hasznukra válhat még ez a mérkőzés. – A vereség ellenére úgy érzem, hogy itt hagytunk három pontot. Ebből a meccsből lehet építkezni, megyünk tovább – mondta.

FC Hatvan–Nyírbátori FC 1–0 (0–0)

Gyöngyös, 100 néző. Vezette: Bereczki.

FC HATVAN: Benkő – Illés B. (Szabó R., 71.), Barthel, Juhász B., Gyarmati, Karácsony – Mundi, Ács, Bárkányi – Ficsor (Horváth N., 87.), Kész (Simon M., 73.). Vezetőedző: Híres Gábor

NYÍRBÁTOR: Fülöp G. – Benkő, Ambrusz, Fabu, Boros – Müller, Lakatos L., Bagi, Vámos (Soós, 84.) – Illés Gy., Nagy D. Játékos-edző: Ambrusz Árpád

Gólszerző: Kész (11-esből, 68.)

 

Kezdőkép forrása: google.com