Hatvani cukrászdában is megkóstolható Magyarország Tortája. Idén a Spicces füge respektus fantázianevű desszert lett a befutó a Magyar Cukrász Ipartestület versenyén. A süteményt Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester álmodta meg. Az elkészítéséhez egy balatoni nyaralás során kóstolt füge fagylalt adta az ihletet, melyhez a karamell és a tokaji aszú párosítását izgalmasnak vélte. A tortát gyermekek is fogyaszthatják, mivel alkoholt nem tartalmaz. Idén a versenykiírásban újdonságként az is szerepelt, hogy egy Hungarikumokból és nemzeti értékekből összeállított alapanyagkosárból minimum egyet fel kellett használni a nevezett édességeknél.

Kisszöllősi-Szánthó Nikoletta, a Pillangó Cukrászda üzletvezetője elmondta, hogy az ország tortái mindig népszerűek, a desszertek iránt sokan érdeklődnek. – A hivatalos beszállítónk cukrászmestere is indult a versenyen. Füredi Krisztián, a második helyezett lett Betyáros málna alkotásával, amely hamarosan kapható lesz nálunk is – emelte ki.

Hatvanban Magyarország Cukormentes Tortája is megkóstolható. Lawal-Papp Zsófia makói cukrász, Kikelet elnevezésű édességének fő ízjegyei a fekete tea, áfonya, levendula, valamint a vaníliás fehércsokoládé musse. A városban az épp aktuális ország tortái mellett az elmúlt évek kedvencei is megvásárolhatók.

Fotó: Kovács Marcell