Ez már a kilencedik alkalom volt, hogy Hatvanban találkoztak a harcosok, hogy egy éjszakai gálán mérjék össze tudásukat. Rendhagyó módon, most a Népkertben felállított sátorban kapott helyet a rendezvény, ide építették meg azt a látványos ringet, ahol az este folyamán 16 mérkőzést tekinthettek meg az érdeklődök.  Hatvani Ferenc, a program fáradhatatlan motorja üdvözölte elsőként a megjelenteket, ezt követően Horváth Richárd polgármester köszöntötte a szurkolókat és a harcosokat.  Ahogy fogalmazott, biztos abban, hogy itt, most mindenki tudása legjavát fogja adni, hiszen felkészült sportolókról van szó. Kitért arra, hogy nem csak a ringben vannak harcok, a mindennapokban is folyamatosan küzdenünk kell.

A gála a harcosok bevonulásával indult, mind a 32 sportoló beállt a ringbe, köszönve és tisztelegve ezzel a közönségnek. A mérkőzéseket Perutek János sport- és szakkommentátor vezette fel.

Rögtön az első mérkőzés hazai harcossal indult, a 14 éves, 53 kg-os Vinczeffy Gergő állt a ringbe, vele szemben a tapolcai Muzsi Dániel küzdött.  A 2×2 percesre tervezett ütközet lendületesen kezdődött, a közönség folyamatosan a piros sarokban küzdő Gergőt biztatta. Az ütések és a rúgások a kezdettől fogva erőteljesek voltak. Gergő óriási biztatást kapott, és ennek megfelelően meg is indult, folyamatosan támadta ellenfelét. Végül pontozással nyert. – Mindvégig hallottam, ahogy a nevemet skandálta a tömeg, hatalmas erőt adott, ez pedig meg is látszik az eredményen – mondta el a győztes.

A második mérkőzésen is hatvani sportolóért lehetett izgulni: a 25 éves Tóth Adorján nagyon erősen indította a meccset, pásztói ellenfele védekezésbe kényszerült. Taktikájának része is volt ez, hogy azonnal erőfölényhez jusson, ami mindvégig kitartott a mérkőzésen. Bár a második menetben erős aktivitást mutatott Matyóka Márió is, nem volt kétség, hogy Adorjáné a győzelem.

A budapesti Bódi Tamás, a román Florin Budica ellen küzdött meg, ahol a magyar sportoló bizonyult jobbnak.
A 3×3 menetesre tervezett 64-kg-os K1-ben a hatvani Lázár Balázs a budapesti Seffer Tamást fogadta a ringben.  Mindketten szívósnak bizonyultak, a második menet nagyon agresszívan startolt el, a végére láthat volt a fáradtság. Az utolsó meneten már érezhető volt a budapesti fölénye. A bírók is így látták.

A fővárosi Iszlai Norbert a második menetben nagyon legyengült a veresegyházi Bocskai Erikkel szemben, aki rendületlenül támadta.  Mindez pedig teljesen megfordult az utolsó menetre. Megosztott pontozással Bocskai nyert.

Az egri Shootfighting sportolója, Tresó Roland K1, 75 Kg-ban a román Sorin Horvathot fogadta, aki egy aradi klub tagja. Az utolsó menetben a magyar harcos még egy szaltót is bevetett. Elementáris ütéseket láthatott a közönség, aminek eredménye magyar győzelem lett.

Miskolcról Józsa Sándor, Veresegyházáról pedig Berkes Ádám érkezett a ringbe. A harcosok végigküzdötték mindhárom menetet, végül egyhangú pontozással Józsa nyert.

A 8. mérkőzésen Bárdos Gáspár, Safeih János ellen harcolt.  100 kg-os súlycsoportról van szó, így hatalmas erők találkoztak a ringben. Végül egyhangú pontozással Bárdos győzött.

Muay Thai kategóriában Majer Géza küzdött a junior magyar bajnok Osztrogonácz Istvánnal.  Itt a térd mellett a könyök is nagy hangsúlyt kap, amit előszeretettel használtak a harcosok.  A harmadik menetre mindketten láthatóan kiadták erejük nagy részét, de végigharcolták a mérkőzést. Megosztott pontozással Majer győzött.

A Fradi Boksz tagja, Gyetván Balázs eddigi 9 győzelméből 8-at KO-val szerzett. Most ellenfele a nagykátai Orsós Sándor volt, mindketten 91 kilogrammosak. Az első három perc inkább a másik megismeréséről szólt, míg a második menetben már keményen odacsaptak egymásnak, az utolsó percekbe pedig mindent beleadtak. Minden menetet megnyerve Gyetván győzött.

MMA-ban, 104 kg-val Rozmaring Péter lépett a ringbe, akit a közönség nagy ovációval fogadott. Ellenfele a bőcsi Nikolas Hodosi volt. Zúgott a hajrá Peti! Ám a biztatás itt nem segített: a szlovák sportoló az első menetben úgy lengőbordán rúgta Petit, hogy ettől összeesett és már nem folytatta. A közönség megtapsolta a hatvani harcost.

Gera Miron a miskolci Szakolczai Martinnal állt szemben a ringben. Végigharcolták mindhárom menetet, ám Szakolczai magabiztosan uralta a mérkőzést. Miron mellett szól, hogy rengeteget kapott, de végig állta a támadásokat és nem tudták kiütni.

Tapolcsányi Zsolt Kálucz Martin ellen mérkőzött meg, itt már a második menetben véget ért a küzdelem: Kálucz nyert.

A város büszkesége, a nemrégiben világbajnoki bronzérmet szerzett 18 éves Laska Bence érkezett nagy ovációval a piros sarokba. Ellenfele a 23 esztendős Vladimir Vujadinov volt.  Bence első találatával rögtön kirúgta a szerb lábát, pár másodperccel később ismét a földön volt ellenfele, aki szemmel láthatóan fájlalta lábát, rá is számoltak. Ezt követően a hatvani harcos elementáris erővel ment neki ellenfelének, aki a földön is maradt a sorozatos lábtámadások után. Ahogy Perutek fogalmazott: brutális comb KO-t láthatott a közönség. – A taktikám az volt, hogy az első menetben csak puhatolózok, ám az első combos után láttam, hogy nagyon megtántorodott, így ezért végig lábra támadtam – avatott be a győztes. Ez pedig bejött. Első menetes győzelem.

Hatvani Ferenc, a Hatvani Thai Box Klub vezetője a nap hősének titulálta Bencét. Mint mondta: a sportoló már kinőtte a hatvani klubot, már nem találtak olyan srácokat, akik őt tudják felfelé húzni. Ezért másfél évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy itthon hetente háromszor, a fővárosban pedig heti kétszer jár edzésre.

Koczfán János és Nnadi Kristóf is tapasztalt harcos már. Ez elmúlt évben kemény mérkőzésen Nnadi győzni tudott akkori ellenfele ellen, most megosztott pontozással kikapott.

Az utolsó mérkőzés Muay Thai kategóriában zajlott, ott az iráni Ali Moradkhani Radics Róberttel mérte össze tudását. Küzdelmes menetek voltak, a második 3 percben például úgy egymásnak mentek, hogy még a ringből is kiestek. Megosztott pontozással Ali nyert.

Fotó: Albert Péter