Már a 10. alakommal rendezték meg a Harcosok Éjszakáját a városban, idén is a Népkertben felállított sörsátor adott helyszínt a programnak. A sporteseményt minden évben nagy felkészülés és érdeklődés övezi. A szervezők mindent beleadnak, hogy a közönség a legjobb, leglátványosabb mérkőzéseket láthassa a szorítóban. Teltház volt idén is.

A küzdelmek előtt Horváth Richárd polgármester köszöntötte a jelenlévőket. – A mai este a tiszteletről fog szólni, ugyanis akik belépnek ebbe a ringbe rengeteget tettek azért, hogy itt legyenek, és aki minden nap tesz a céljaiért, az tiszteletet érdemel. Kitért arra, hogy nem csak a ringben vannak harcok, a mindennapokban is folyamatosan küzdenünk kell – mondta Horváth Richárd. A gála, a harcosok bevonulásával indult, mind a 28 sportoló beállt a ringbe, köszönve és tisztelegve ezzel a közönségnek. A mérkőzéseket Fittikém vezette fel.

Az első összecsapás rögtön hatvanival indult: a 15 éves Vinczeffy Gergely, Lehotai Péterrel állt szembe. Gergely nem volt lámpalázas, tavaly is vele startolt el a Harcosok Éjszakája rendezvény. Az ütközet lendületesen kezdődött, a közönség folyamatosan a piros sarokban küzdő Gergőt biztatta. Az ütések és a rúgások a kezdettől fogva erőteljesek voltak. Végül ő nyert. – Nagyon boldog vagyok, hogy győztem. Mindvégig hallottam, ahogy a nevemet skandálta a tömeg, hatalmas erőt adott, ez pedig meg is látszik az eredményen. A versenyre nagyon sokat készültem, heti hat edzésen vettem részt – mondta Vinczeffy Gergely. A 17 éves Házi Bálint kihívója, a 18 éves Adler Dávid volt. Bálint kitartóan küzdött az utolsó percig, de Dávid taktikájával sikeresebbnek bizonyult.

A közönség tovább izgulhatott a hatvani sportolóékért, ugyanis Tóth Adorján következett, aki erősen indította a meccset. Ellenfele Bátyi Róbert szépen védte ki az ütéseket. A második menetben erős aktivitást mutatott be a két sportoló, viszont a győzelem Bátyi Róbertet illette. A Hatvani Thai Box Klub csapatát erősítő Ádám Balázs ellenfele Vajna Dimitrov volt. Vehemensen kezdtek mindketten, agresszív támadások váltották egymást, végül a hatvani sportoló nyert. Balázs szerint a sikerének titka, hogy mentálisan is igyekezett jól felkészülni a megmérettetésre. – Nagyon jól felkészült ellenfelem volt, de egy jól sikerült testrúgással meg tudtam fékezni a támadását – fogalmazott Adám Balázs.

A 11. mérkőzésnél a város büszkesége, Laska Bence érkezett nagy ovációval a piros sarokba. Ellenfele Demetrovics Ádám volt. A sportolóktól nagyon izgalmas harcot láthatott a közönség. Kitartóan és céltudatosan küzdöttek.  Laska Bence kifejtette, hogy nehéz volt a mérkőzés, erős volt az ellenfele. – Éreztem Ádámon, hogy fizikailag érettebb, mint én, de úgy gondolom, hogy át tudtam hidalni ezt a különbséget köztünk. Nagyon jó érzés, hogy győztem és ezt megoszthatom a családommal és a barátaimmal is, ugyanis ők is itt vannak szurkolni – részletezte Laska Bence.

A 24 éves Kerek Csaba kihívója Tresó Roland volt. A hatvani sportoló fegyelmezetten és tudatosan harcolt. A szoros küzdelmet a ráadás, 4. kör döntötte el, amit Csaba meg is nyert. – Nagyon sokat edzettem erre napra előfordult, hogy napi kétszer is. Leginkább az állóképességem és az erőm fejlesztésére figyeltem az edzéseken – mondta Kerek Csaba.

Hatvani Ferenc, a Hatvani Thai Box Klub vezetője sikeresnek értékelte a 10. Harcosok Éjszakáját. – A versenyzőim nagyon jól teljesítettek, és kitartóan harcoltak. Néhány váratlan fordulattal is szembesültünk, amikre a jövőben nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni. Az idei Harcosok Éjszakája bebizonyította, hogy nagyon tehetségesek a hatvani sportolók. Kiemelném Laska Bence és Kerek Csaba teljesítményét, hiszen rendkívül magas színvonalú küzdelmet produkáltak.

A Hatvani Thai Box Klub versenyzői a tervek szerint a jövőben is számos megmérettetésen vesznek részt és folyamatosan edzenek, hogy még jobb eredményeket érjenek el.

Fotó: Bajzáth Gergő