Színes mesevilágot idéző képek díszítik a városháza folyosójának falait. Az alkotásokat Király Kornélia képzőművész tanítványai készítették. Ha valaki azt gondolná, hogy a rajzokat könnyű megalkotni, az téved – mondta Domokos Réka, aki ötéves, így ő a legfiatalabb az alkotók között. – Nagyon nehéz volt. Volt olyan kép, amin sokat kellett színezni a napot, meg mintázni mondta.

Domokos Dóra azt is elárulta, mi látható az általa készített képen. – Kornélia néni azt kérte, hogy rajzoljam le magamat valamilyen régebbi foglalkozás közben, és én itt most juhász vagyok részletezte.

Olyan őszintén és tisztán látni a világot, ahogy a gyerekek teszik, mindig jó érzés – mutatott rá Horváth Richárd polgármester a tárlat ünnepélyes nyitóünnepségén: 

„Ami igazán őszinte, az a gyerekrajz. Amikor itt vagyunk ezeken a folyósokon és látjuk ezeket a rajzokat, az engem jóérzéssel tölt el. Mindig jóleső érzés itt végigmenni és látni ezeket az alkotásokat.” 

A városháza falain látható művek a Színes Művészeti Alapítvány műhelyében készültek a 2022-es tanévben – erre már Király Kornélia a szervezet kurátora hívta fel a figyelmet, aki egyben a gyerekek mentora is. – A diákok a tanórákon kívül, magánszorgalomból dolgoznak. A gyerekek itt főként önkifejezést tanulnak. Az utóbbi években nekem ez a fesszőparipám, hogy nem rajzot tanítok, hanem egy kommunikációs csatornán keresztül próbálom megnyitni a gyermekek lelkét. A rajzokon szereplő témákban a lelki és érzelmi megnyilvánulásokat lehet látni részletezte.   

Az eseményre a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai énekes műsorral készültek. Az ünnepséget követően a jelenlévők megtekintették a kiállított képeket.  

Fotó: Albert Péter