Idén tavasszal belülről teljesen felújították a lőrinci Szent Anna kápolnát. Új járólapot kapott az épület, megújultak a berendezések és ki is festették a kegyhelyet. A munkát a helyi diákok végezték, akiknek még áprilisban Beer Miklós köszönte meg a munkájukat. Most, a lőrinci egyházközösség legnagyobb ünnepén, a Szent Anna búcsúkor pedig a püspök fel is szentelte a kápolnát. – Jó úton járunk, mikor azt keressük, amit az Isten elvár tőlünk. Igent mondunk szándékaira, hogy a szeretet, a béke és a reménység győzedelmeskedjen bennünk és általunk. Ezt fejezzük ki Istennek, mikor felszenteljük a kápolnát – fogalmazott Beer Miklós.

A Váci Egyházmegye püspöke beszélt a család összetartó erejéről, hangsúlyozva annak fontosságát. Mint mondta: az élet törvényét az Isten adta, nem mi emberek határozzuk meg a sorrendet. Hiszen mindenki láthatja hová vezet az, ha minden elé a karriert és a pénzt állítjuk.

Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban Európára irányul mindenki figyelme, aggódunk érte, mikor halljuk a terrorcselekmények szörnyű híreit, a szétszakadt családok hangját és összezavar minket a népvándorlás. Ezzel kapcsolatban Beer Miklós kijelentette: ameddig Európa nem tér vissza keresztény gyökereihez, addig továbbra is a pusztulás felé rohan.