Hatvan az ország két kiemelt felsőoktatási intézményével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Budapesti Gazdasági Egyetemmel kötött megállapodást. Az együttműködésnek köszönhetően felsőoktatási képzések indulnak a városban szeptembertől.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara villamosmérnöki alapképzést indít Hatvanban, ami ugyanolyan végzettséget ad, mintha a diákok a budapesti intézményben tanulnának. A hallgatók alapdiplomát szereznek, ha teljesítik ezt a szakot. A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzésének is helyet ad a város. Ez egy négy féléves, levelező munkarendű képzés lesz. Nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakirányt végezhetnek az ide jelentkező tanulók. A két szaknak a Grassalkovich-kastély udvarán található hatvani felsőoktatási képzési központ ad helyet, ahol már készen állnak a tantermek az oktatásra.

– Nagy öröm számomra, hogy ezt a lehetőséget megteremthettük a településen. Az egyik legfontosabb szektor, az oktatás fejlődik jelentősen a városban. A hatvani felsőoktatási képzéseken olyan jól használható ismereteket szerezhetnek a hallgatók, amelyek biztosítják, hogy eredményesen lépjenek be a munkaerőpiacra. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem kiváló szakmai háttere a garancia arra, hogy jól képzett szakemberek kerüljenek ki a hatvani képzésekről – mondta el Horváth Richárd, Hatvan polgármestere. A városvezető hozzátette, hogy a hallgatók a hatvani Markovits Kálmán Uszodában és az Ady Endre Könyvtárban is ingyen férhetnek majd hozzá egyes szolgáltatásokhoz. Horváth Richárd leszögezte, hogy a jövőben tovább bővítenék a képzési kínálatot.

A felvi.hu-n elérhetőek a hatvani képzések, a diákok már jelentkezhetnek a Hatvanban meghirdetett szakokra.