Hétfőig van idejük a középiskolák végzőseinek arra, hogy leadják jelentkezésüket a felsőoktatási intézményekbe. A Bajza József Gimnázium diákjainak többsége már konkrétan tudja, mit jelöl be az elektronikus adatlapon. Az intézmény igazgatója szerint az osztályok profiljától függ, hogy ki mit választ.

– A természettudományos osztályban a mérnök szakok a legnépszerűbbek, a nyelv és humán tagozaton a gazdasági szakok iránt érdeklődnek, míg az egészségügyi szakközépiskolások leginkább az ápolóképzés mellett döntenek. Iskolánkban széles palettát kínálunk – fogalmazott Pappné Dr. Forgács Edit.

Tóth Angéla a járműmérnök, a közlekedésmérnök, valamint harmadik helyen a logisztikai mérnök szakot jelölte be, mindegyiket a Budapesti Műszaki Egyetemen. Ahogy mondta: mindig is mérnök szeretett volna lenni, azt pedig hogy repülőgépeket akar tervezni, másfél éve döntötte el. Langó Rebeka is Budapestet választotta, ő az ELTE-n és a Károli Gáspár Református Egyetemen is a pszichológia szak mellett döntött, harmadikként pedig az anglisztikát jelölte meg. A 12. D osztályos Beer Boglárka Szegedet és az egészségügyet célozta meg, biológia szakra jelentkezett, mivel a gyógyszerészet érdekli.

Mindemellett újdonság, hogy szeptembertől már Hatvanban is tartanak felsőoktatási képzést, mivel a város megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, továbbá a Budapesti Gazdasági Egyetemmel. Pappné Dr. Forgács Edit elmondta: erre a lehetőségre a Bajzában is felhívták a diákok figyelmét.