A képviselők meglévő keretük mellé – amit szabadon használhatnak fel fejlesztésekre körzeteikben – egy úgynevezett járdakeretet is kaphatnak. Így minden körzetben több millió forintot tudnak a járdaszakaszok felújításra fordítani. Horváth Richárd polgármester a Hatvan TV Kommentár című műsorában beszélt az új keretről.

– Eddig a képviselői keretből fejlesztettük a járdákat, azonban most a tervek szerint, minden képviselő ezen túl kapna egy négymillió forintos keretet, amit csakis a járdák felújítására fordíthat. Ennek köszönhetően nagymértékben megújulhatnak a járdák Hatvanban – tájékoztatott a polgármester.

Az önkormányzati képviselők döntik el, hogy hol a legsürgősebb a rekonstrukció. Szinyei András alpolgármester a körzetében élők észrevételei alapján már fel is mérte, hogy hol kellene hasznosítani a járdakeretet. Az Árnyas utcánál például járdát alakítana ki, hiszen az ott lakók nehezen tudják megközelíteni a buszmegállót.

– Előzetes tervek alapján a képviselők négymillió forintot kapnak, hogy a városban lévő járdákat rendbe tegyék. Ezen a szakaszon erre most nagy szükség is lenne, hiszen az itt élőknek az árok szélén kell közlekedniük – fejtette ki az alpolgármester.

Molnárné Tedás Mária is a környéken lakik, azt mondja, a járda kialakítására már nagy szükségük lenne.

– A kerítés mellett szorosan vagy az autók mellett tudunk csak közlekedni, ezért is szorgalmazzuk, hogy egy biztonságos járdát alakítsanak ki itt – mondta.

A járdakeretről a csütörtöki testületi ülésen döntenek, amikor is az idei költségvetést tárgyalják a képviselők.

Kezdőkép: archív