A járványhelyzet miatt sokan vágynak a szabadba, a tapasztalatok azt mutatják, hogy például egyre többen ragadnak botot, és mennek ki a tavakhoz horgászni – ebből is jól látható, hogy hamarosan elkezdődik az idei horgászszezon. Ezzel együtt jár, hogy a horgászoknak le kell adniuk a fogási naplójukat, amelyben a horgászat során kifogott halakat kell feltüntetniük. Ezek leadási határideje február 28-a. A fogási napló pontos kitöltésére oda kell figyelni. – Bele kell írni a horgászattal töltött napok számát, emellett, ha van fogás, akkor az összesítő táblázatnál külön soronként kell feltüntetni az adatokat, így például, hogy mennyi és milyen nehéz halakat fogtak ki – részletezte Szabó József, a Hatvani Horgász Egyesület vezetőségi tagja.

Nagyon fontos, hogy jól összesítsék a fogási naplót, hiszen aki nem teszi, szankcióra számíthat. – Aki nem jól összesíti, vagy időn túl adja le, az emelt díjas fogási naplót tud csak következő évre váltani, ez pedig plusz 3000 forintot jelent – fűzte hozzá Szabó József.

Ezen kívül, aki nem ott szeretne engedélyt váltani, ahol leadja a naplót, annak a hátoldalán ki kell tölteni a ráeső részt, ezt pedig igazolásként visszakapja. A Hatvani Horgász Egyesület az A beton és a Görbeéri tóra, valamint a Zagyvára értékesít engedélyeket, ezen kívül állami jegyeket árulnak. Az egyesület vezetősége felhívja a figyelmet, hogy a díjakról a hatvanihe.hu oldalon lehet tájékozódni.