Az egészséges és kiegyensúlyozott életvitel volt a középpontban a Favorit Jóga Fesztiválon a Grassalkovich Művelődési Házban. Az érdeklődőknek országos hírű jógaoktatók tartottak előadásokat és foglalkozásokat, a kerthelyiségben pedig árusok várták a nagyközönséget kézműves termékekkel, könyvekkel, és húsmentes ételekkel.

Az eseményen többfajta jógairányzattal is megismerkedhetett a közönség – hangsúlyozta a Favorit Jóga Egyesület elnöke, aki a rendezvény főszervezője is egyben. Varga Andrea elmondta, mit jelent a jóga szellemisége. – A jóga egy egységet jelent. A test, a lélek, és a szellem egységét. A mai világban ezeket nehéz összehozni. A jóga erre egy nagyon jó módszer. Rengeteg változata van. Ez egy olyan összetett rendszer, amit bárki, testalkatra, életkorra tekintet nélkül bárki elsajátíthat, és hatékony – mondta. 

Varga Andrea azt is elmondta, hogyha valaki jógázni szeretne, hogyan kezdjen hozzá a folyamathoz. – Egy polifoam matrac kell és egy elhatározás. Van sok jó jógaoktató, meg kell találni mindenkinek a saját mentorát. Mindent ki kell próbálni, és amelyik út a legmegfelelőbb az egyén számára, oda kell menni – részletezte.

Az egyesület elnöke hozzátette, a vegetáriánus ételek úgy kapcsolódnak a jógához, hogy a könnyen emészthető élelmiszerek fogyasztása könnyebbé teszi a gyakorlatok végrehajtását.

Az eseményen a Shaolin – völgyből származó Yumeiho masszázsterápiát is ki lehetett próbálni. Bodnár László természetgyógyász, alternatív masszázsterapeuta elmondta, a kezelés alapvetően nyomó, gyúró, és simító technikákból áll. – A Yumehio-t a gerinc, illetve a lumbális szakaszon a keresztcsonti eltérésnek a kezelésére találták ki. Magyarországon főleg a megelőzésen van a hangsúly. Kínában és Japánban gyógyító technikaként is használják a Yumeiho-t. Hazánkban csak a keresztcsont mobilizálására alkalmazzuk – mondta.

A programok között a jelenlévők egy könyvbemutatón is részt vehettek, ahol Kertész Edina írónővel is találkozhattak, aki a Jóga Budán című kötet szerzője.