A Grassalkovich Művelődési Házban gyűltek össze a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagjai, ugyanis karácsonyi évzáró ünnepséget tartottak. Az eseményen Horváth Richárd polgármester is köszöntötte a tagokat, aki beszédében kiemelte, hogy a liga tagja példát mutatnak mindenki számára. – Hatalmas lelkierő kell ahhoz, hogy valaki úgy csinálja végig az évet, hogy közben egy súlyos betegséggel is harcol. Óriási kitartás kell a mindennapi küzdelemhez és a gyógyuláshoz, ez a hozzáállás pedig példaértékű – részletezte.

Az eseményen köszöntőt mondott Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, valamint Smidné Vereb Julianna önkormányzati képviselő is, aki méltatta a szervezet tagjait. Lazányi Jánosné, a hatvani alapszervezet vezetője elmondta, hogy az idei évet is aktívan töltötték, és már a 2024-es programjaikat szervezik. – Szeretnénk a következő évet is mozgalmasan tölteni, így január 14-én rákellenes világnapi sétán veszünk részt, februárban pedig egy pszichológus tart majd előadást nekünk. Mindezek mellett az alapszervezet fennállásának 15. évfordulóját is megünnepeljük – emelte ki.

Az évzáró rendezvényen színes programokkal készültek a résztvevőknek, így karácsonyi dalokat adtak elő a Hatvani 5. Számú Általános Iskola diákjai, melyhez a liga tagjai is csatlakoztak és közösen énekeltek. Felléptek a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói is, akik meghitt ünnepi dalokkal szórakoztatták a közönséget. Az ünnepi esemény zárásaként pedig Naplemente és a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub kultúrcsoportjai léptek a színpadra.

Fotó: Albert Péter