Színházi előadással fogadták a nagycsoportos óvodásokat a drámaszakkör diákjai, a Vár az Ötös Sziget elnevezésű játékos délelőttön az ötös iskola tornatermében. A kicsikkel együtt a szülőket és az óvónéniket is várta az oktatási intézmény. Lehetett sportolni, táncolni, interaktív játékkal ismerkedni és egy labirintuson is végigmehettek a gyerekek – hangsúlyozta Kutalik Márta az iskola vezetője. – A nap lezárása is fantasztikus hangulatban fog telni. A gyerekek visszajönnek ide a tornaterembe. Az ötös sziget program lezárásaként egy igazi, hangulatos, vidám dallal, táncra hívjuk őket. Na, és üres kézzel nem mehet haza a gyerek. A mai napon egy koronát fognak kapni, amin az ötös iskola szimbólumai lesznek. Nagy szeretettel adjuk ezt a kis ajándékot a gyerekeknek mondta.  

Az intézmény vezetője kiemelte, hogy a nagycsoportos óvodások és a szüleik, egy több napos programsorozat keretén belül ismerkedhetnek meg részletesen az iskolai élettel. – Március első hetében az óvodásokat sportos napokra hoztuk el délutánonként. Külön-külön minden óvodát. Egy másik héten márciusban kis tudósok voltak, és kémiai kísérleteket is láthattak, valamint a robotikával is megismerkedhettek. A harmadik állomás a Vár az Ötös Sziget elnevezésű esemény, és lesz egy nyíltnapunk is, április 14-én – részletezte.

Kutalik Márta hozzátette, hogy ekkor már a szüleikkel együtt várják majd a gyerekeket. A nyíltnapon pedig megtekinthetik az órai munkát és a leendő tanítónénikkel is megismerkedhetnek.  

fotó: Albert Péter