Szombaton motorok bőgésével indultak a programok a városban, ugyanis délelőtt a Városháza előtt ünnepélyesen megnyitották a roncsderby futamot, ezután pedig megkezdődtek a versenyek. Délután 14:00-tól a Hatvany Lajos Múzeum kínált kulturális és zenei előadásokat, ahol néptáncbemutatót tartottak a turai Zsinnyegők, majd a Színezz zenét elnevezésű múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők. A programon olyan előadók is zenéltek, mint Abaházi Nagy Lívia és a Made In Zenekar.

A Népkertben is zajlottak a koncertek, fellépett a C-ZRT valamint a The Catzz együttes is. 17:30-tól pedig a Befor the Last szórakoztatta a közönséget. 19:00 órától a “Tiszta vagyok!” elnevezésű beszélgetés következett Marsalkó Dáviddal, a Halott Pénz zenekar frontemberével, majd az együttes tagjai koncertet is adtak.

A Halott Pénz 2004 óta működő, többszörös Fonogram díjas magyar hiphopformáció. Eredetileg Marsalkó Dávid szólóprojektje volt, 2013-ban lett belőle hét fős többnyire akusztikus zenekar, többféle műfaj keveredéseinek stílusjegyeivel. Az együttes koncertjére hatalmas tömeg gyűlt össze a Népkertben, a rajongók a zenészekkel együtt énekelték a dalokat. Az est további részében viszont a Herr Herbst gondoskodott a buli hangulatról.

A Hatvan EXPO programsorozata egészen augusztus 20.-ig tart és további szórakozási lehetőségekkel várja az érdeklődőket.

Fotó: Albert Péter