A városban több helyszín, párhuzamosan adott otthont az idei Hatvan EXPO-nak. Így például a gyermekfoglalkoztatóban Kopa Lajosné Díszítőművészeti Kör alkotásaiból nyílt kiállítás, ahol 15 alkotó munkáját lehet megnézni. Egészen különleges tárlat várja a látogatókat a Grassalkovich Művelődési Házban, itt, a „Gondolatok a magyar irodalomból” című nemzetközi paverpol kiállítás képeit lehet megtekinteni a hónap végéig. A tárlaton csaknem 60 alkotó, 80 egyedi, különleges üzenetekkel bíró kisplasztikája látható. A Hatvani Galéria pedig Podonyi János hatvani fotós képeinek ad otthont egészen szeptember 3.-ig.

A Népkertben felléptek olyan híres előadók is, mint a többszörös Fonogram díjas Halott Pénz, a New Level Empire és Rúzsa Magdi.  A koncerteket pedig végig tombolta a közönség. Az eseményen lehetősség volt egy prevenciós beszélgetést is meghallgatni, ahol Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere hívta fel a figyelmet a függőségek kockázataira. A szervezők a gyerekeknek is készültek programokkal, olyan előadásokon is részt vehettek az érdeklődők, mint a Popeye a tengerész és a Robin Hood Musical. Az EXPO-n a testvérvárosok is bemutatkoztak.

Szőllősi Tamás és csapata Kézdivásárhelyről érkeztek és standjuknál az ipari parkokról tájékozódhattak az emberek. –  Gazdasági és turisztika témával jelentünk meg az expón. Szeretnénk a hatvaniaknak bemutatni Kézdivásárhely érdekességét. Először vagyok itt a városban és nagyon tetszik, gyönyörű a rengeteg virág, ami körbeveszi az épületeket – részletezte Szőllősi Tamás a helyi ipari parkokért felelős önkormányzati cég igazgatója.

Az eseményen egy izgalmas divatbemutatót is megtekinthettek az érdeklődők újrahasznosított ruhákból. Dzsongova Daniella elmondta, hogy öt éve kezdett el foglalkozni ruhák átalakításával és ez a kedvenc hobbija. – Nekem örömet okoz, hogy alkothatok. A szakmámból kifolyólag a művészetekben otthonosan érzem magam. Nagyon jó érzés egy használt tárgyat, ruhát felújítani. Azt gondolom, hogy rengeteg textilt megmentettem a kidobástól, így még tovább tudjunk használni a megunt darabjainkat – mondta Dzsongova Daniella sminkes, maszkmester.

A Hatvan EXPO a rock zene kedvelőinek is kedvezett, ugyanis a Lord és az Ossian is a hurok közé csapott a Népkertben. A koncerteken még a leghátsó sorokban is kívülről fújták a zenekarok szövegeit. Az EXPO nagy sikerrel zárta a rendezvényeit, a programokon csaknem harmincezren vettek részt.

Horváth Richárd polgármester elmondta, hogy mindennap hatalmas tömeg gyűlt össze a Népkertben és jó volt látni, hogy együtt szórakoznak az emberek. – Megrendeztük másodszor is a Hatvan EXPO-t, ez a programsorozat teljesen az új igényekhez van igazítva. Az egyik alapvető küldetésünk az, hogy a hatvaniak helyben, olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a városra. Remélem, hogy mindenki szép emlékekkel távozott a programokról és jól érezte magát – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Az EXPO nyereményjáték sorsolással, tűzijátékkal és a polgármesterzáró gondolataival fejeződött be.

Fotó: