Bár már elkezdődött az őszi időszak, azonban az időjárás még inkább a nyári meleget idézte vissza a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületének szezonzáró összejövetelén. Az eseményre sokan ellátogattak. A sós és édes süteményeken és az asztaloknál folytatott beszélgetéseken túl, a szervezők játékos vetélkedővel is készültek a résztvevőknek. Lantos Józsefné örömmel jár a közösségbe. – Nagyon nagy segítség ez nekünk, mert mivel mozgássérültek vagyunk, nem tudunk mindenhova elmenni. Itt szeretettel fogadnak bennünket, és mindenben részt tudunk venni. A fontos dolgokról tájékoztatnak minket, a segítségünkre vannak. Mindent meg tudunk beszélni, és olyan mintha hazajönnénk. Nagy örömmel jövünk ide részletezte.   

A szervezet ebben az évben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A mára csaknem 1000 fős taglétszámmal rendelkező közösség a világjárvány ideje alatt hozott korlátozások miatt nem tudott programokat szervezni – mondta Oraveczné Liptai Magdolna, a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesületének elnöke. – Most egy vidám nyárzáró sportnapot tartunk, hogy egy kicsit jobban összejöjjön a társaság. A világjárvány alatt egy kicsit eltávolodtunk egymástól, de most, hogy van rá lehetőségünk, megpróbáljuk ezt a szállat jobban megerősíteni mondta.

Az esemény meghívott vendége volt Horváth Richárd polgármester, aki kifejtette, hogy a jól működő közösségek fontos részei a város életének. Ahogy mondta:  

„Ezek a közösségek azok, amelyek miközben teszik a dolgukat a mindennapokban, a tevékenységükkel viszik a jó hírünket az országban és a világban egyaránt. Nagyon fontos az, hogy ezek a közösségek csakis vezetőkkel tudnak jól működni. Olyan emberekkel, akik képesek és hajlandóak a szabadidejüket is áldozni. A mozgáskorlátozottak szervezetének esetében ilyen emberekről beszélünk. Ők, ha kell, mindenkinek megfogják a kezét és segítenek nekik.”

A vidám hangulatú eseményen kvíz kérdésekből összeállított vetélkedőn és pillecukorevő versenyen is részt vehettek a jelenlévők, akinek pedig ahhoz volt kedve, akár csocsózhatott is egyet. A szervezet vezetői elmondták, hogy legközelebb a karácsonyi időszakban készülnek majd ünnepi rendezvénnyel a tagok számára.   

Fotó: Albert Péter