Már hagyomány, hogy a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium szalagavató ünnepségén a tanulók először átvonulnak az oktatási intézmény épületéből az új-hatvani templomba. Így volt ez idén is. A gimnázium végzősei között volt Susa Jázmin is. A diák elmondta, hogyan tervezi a jövőjét: – Pszichológus szeretnék lenni, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre szeretnék majd felvételizni, ezért megteszek mindent, hogy az érettségim is jól sikerüljön – mondta.  

A templomi ceremónia során Kecskés Attila plébános útravaló gondolatait is meghallgathatták a fiatalok. Majd a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium intézményvezetője szólt a diákokhoz. Fehér Józsefné beszédében az iskola múltjáról is megemlékezett. Ahogy mondta:

„A mi iskolánkban több mint 50 éve volt az első szalagavató ünnepség. Az évtizedek alatt az intézmény nemcsak külsőleg, de tartalmában is sok változáson ment keresztül, miközben az értékeit megőrizte.”

 Az ünnepi gondolatok után, a végzős diákokat megillető szalagok feltűzése következett, majd a tanulók visszamentek az iskola feldíszített tornatermébe, ahol az alsóbb osztályos társaik műsorral köszöntek el a fiataloktól. Mindezek után pedig levetítették azt a vicces összeállítást, amely a végzős osztály iskolai életét mutatta be. Majd a búcsúzó diákok nyitótáncával kezdettét vette a szalagavató bál.   

Fotó: Rozgonyi Dezső