Izgatott nyolcadikosokkal telt meg ma reggel a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola három osztályterme, a végzősök ugyanis a ballagásuk megkezdése előtt utoljára ültek be az iskolapadokba. A tantermek virágokkal voltak feldíszítve, az ünnepség előtt pedig az osztályfőnökök bátorító, biztató szavakat intéztek a diákokhoz.  – Számomra a közös kirándulások, nagy nevetések voltak a legemlékezetesebb pillanatok. Jó volt ide járni, az elmúlt nyolc évről csakis kellemes emlékeim vannak – közölte Pintér Marcell, az első Bosch osztály végzős diákja.

A tanulók először az iskola aulájába sorakoztak fel, ahol Dr. Arne Ziegenbein, a Hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója jelképesen megkongatta a Bosch által adományozott harangot. Ezzel vette kezdetét a ballagás, s ezzel zárta általános iskolás tanulmányait az a Bosch osztály is, amely 2013-ban először jött lére. .

A ballagás az udvaron zajlott szülők, családtagok jelenlétében. Az iskola alsó évfolyamos tanulói verseket szavaltak, az énekkar pedig ünnepi dalokat adott elő.  Az eseményen Dr. Arne Ziegenbein, a Hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója is beszédet mondott, hiszen ebben az évben ballagott el az első Bosch osztály.

– 2013 mérföldkő volt az iskola és a vállalat életében, hiszen ekkor nagyon sikeres együttműködés jött létre a partnerek között. Számunkra a Bosch-ban nagyon fontos, hogy a munkavállalók egyensúlyban tudhassák a családi és a munkahelyi életüket. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a dolgozóink gyermekeinek oktatását. A jövőben továbbra is elkötelezettek vagyunk azért, hogy közös célokat valósítsunk meg és jó együttműködéseket alakítsunk ki a város intézményeivel – mondta  Dr. Arne Ziegenbein.

Hozzátette: a Bosch jóvoltából az elmúlt években az iskolában megújult egy osztályterem, a nyelvi labor és egy játszótér is. Emellett a fejlesztések a jövőben is folyamatosan lesznek. Most nyáron egy 16 milliós beruházás valósul meg az intézményben, melynek keretein belül megújul a tornaterem melletti öltöző és a vizesblokk is.

Ezután Kovács János intézményvezető köszönt el a ballagó diákoktól. – Az elmúlt 8 esztendő legnagyobb értéke, legmaradandóbb élménye az volt, hogy együtt töltöttük a napjainkat és ezáltal a  személyes életünk is közössé vált. Közös történetet írtunk, ami csak a miénk. Megírtuk munkával, tanulással, sok – sok küszködéssel, örömmel, néha csalódással, ragyogó sikerekkel és olykor-olykor humorral. Az utolsó két tanévet rendhagyóvá tette a koronavírus járvány. A tantermen kívüli oktatás is bebizonyította, hogy együtt élni nem mindig könnyű, de érdemes – fogalmazott Kovács János igazgató.

A ballagáson átadták a Szent István érmeket is, melyet azok a diákok kaptak, akik 8 éven keresztül kitűnő bizonyítványt vittek haza. Emellett a kiváló pedagógusokat és a kitűnő sporteredményeket elérő tanulókat is kitüntették.

A ballagás közös énekléssel, majd a végzősök léggömbjeinek szabadon engedésével végződött.

Fotó: Albert Péter