A napos idő sokakat vonzott ki a főtérre, a hatodik alkalommal megrendezett Kertészeti kiállítás és Vásárra. Idén is egy hétvégére kertészetté változott a Kossuth tér, a sokféle virág és fűszernövény mellett, faiskolai termékeket és számos kézműves kelléket is beszerezhetnek az odalátogatók. – Idén is egynyári virágokat, ampolna növényeket, cserjéket és kis konténeres fákat vásárolhatnak az érdeklődők. Érdemes is már most beruházni, hiszen itt az ideje az elültetésüknek, hogy még szebbek lehessenek a kertek – mondta Gulyás Katalin főkertész. Hozzátette: nemcsak a növénykedvelőknek kedveztek, a Kertészeti Kiállításon és Vásáron füstölt árukat, kecske sajtot, mézet és mezőgazdasági gépeket is árusítanak.

Urbán Zsuzsanna első alkalommal állított ki a kertészeti vásáron, különleges technikával készült virágait bármilyen díszítéshez ajánlja. – Egy új technikával, a foamirán virágkészítéssel foglalkozom. Kézzel készül minden, saját magam szabom, színezem és pödröm meg. Mindenféle méretben meg lehet valósítani, a nagyobb virágfejeket kimondottan esküvő díszítéshez ajánlom – mondta. Kovácsné Huczka Andrea növényeivel várja a látogatókat. – Minden évben kiállítunk, főleg egynyári virágokat, begóniákat szoktunk kihozni a Kossuth térre. Azt tapasztaljuk, hogy leginkább a különlegességeket keresik az emberek, a hármasbeültetések, a dipladeniák is nagyon érdeklik a vásárlókat – fejtette ki.

A gyerekeknek pedig rajzversenyt és kiskertépítő versenyt rendeztek, melynek az eredményhirdetésére vasárnap kerül sor. Nem kell aggódniuk azoknak sem, akik ma lemaradtak, a programok folytatódnak holnap is, a kiállítók a Kossuth téren várják az érdeklődőket, emellett tombolasorolással is készülnek a szervezők.