Kedvezményesen csobbanhattak a hatvaniak február utolsó napján, a Markovits Kálmán Városi Uszodában. A „Szökjön ki egy fürdőbe!” országos program keretében a felnőttek mellett a diákok is féláron vehették igénybe az intézmény szolgáltatásait, Fülöp Andor testnevelő tanár például, az osztályfőnöki órát az úszásnak szentelte. – A vízi sportok minden izmot megmozgatnak és erősítik a tüdőt – fogalmazott. A gyermekek fejlődésében fontos szerepet játszik az úszásoktatás, ezért is döntött úgy, hogy kihasználja osztályával a kínálkozó lehetőséget.
A diákok örültek a rendhagyó órának, azonnal bele is vetették magukat a medencébe. A fiatalok izgalmas sportnak találják az úszást, Gál Hanna például mindenkit biztat arra, hogy legalább egyszer próbálja ki, milyen szelni a habokat. Gyüre Fanni a gerincferdülése miatt kezdett úszni, és annyira tehetségesnek bizonyult, hogy éppen egy országos döntőre készül. – Minden testrészemet megmozgatja az edzés, ami nagyon fárasztó, de élvezem – mondta.
A kedvezményes jegyáraknak köszönhetően a délutáni órákban is sokan látogattak el az uszodába.
– Több mint ötven fővel többen vették igénybe az intézmény szolgáltatásait február 28-án, mint egy átlagos napon – tájékoztatott Havassy Kálmán, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője.
Az uszoda továbbra is részt vesz a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéseiben, így például a víz világnapjára is programokkal készülnek.