Egy ismerős arccal is találkozhat az, aki bekapcsolódik Viasat3 Ide süss! című műsorának 5. évadjába, ugyanis Buborék Mária, hatvani asszony is szerepel a gasztronómiai showban.

A 64 éves nagymama nagyon büszke arra, hogy bejutott a versenybe, és bizony nem kis teljesítmény az 1400 jelentkezőből egészen a legjobb 10 közzé bekerülni. – Egy ismerősöm ajánlotta, hogy nevezzek be a versenybe. Mindig nagy örömmel néztem a tévében a gasztronómiai műsorokat, titkos vágyam volt az, hogy egyszer én is megmutathassam sütési tudományomat. A castingon először egy gyöngyöspatai húzott rétest készítettem, avval teljesen levettem a zsűrit a lábáról – mondta Buborék Mária, aki egyébként nem olyan régen tanult meg sütni.

– Korábban mindig sokat dolgoztam, elfoglalt voltam, az édesanyám sütött legtöbbször nekünk. Aztán megszületett az unokám, Roland és igazi nagyi akartam lenni, aki finomakat tud készíteni az unokájának. Elsősorban miatta kezdtem el sütni, és most a versenyben is ő az egyik legnagyobb szurkolóm – tette hozzá elérzékenyülve a hatvani asszony.

A versenyben Mária rangidősnek számít, a többi résztvevő jópár évvel fiatalabb tőle, de ez számára nem hátrányt, inkább büszkeséget jelent. – A műsorban az volt az egyik legnagyobb kihívásom, hogy felvegyem a tempót a fiatalokkal, és megtanuljam az új technikai berendezéseket használni. Büszke vagyok magamra, hogy ennyi idősen fel tudtam venni a műsor tempóját, és nagyon sokakat inspirálhatok a saját korosztályomból is – közölte Mária.

A közösségi oldalakon is nagyon sokan szurkolnak a hatvani nőnek, aki különösen boldog attól, hogy nemcsak családjától, de távoli ismerősöktől, sőt ismeretlenektől is sok elismerést és szeretetet tapasztal. Mint mondta: azon túl, hogy szeretne a versenyben minél tovább jutni, a legfőbb célja, hogy átadja a sütés szeretetét és tudását a fiatalabb generációnak is. – Régi vágyam egy kicsi, patinás cukrászda itt a városban, vagy esetleg egy cukrász tanfolyam létrehozása. Nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatalok ne felejtsék el a hagyományos recepteket, klasszikus sütemények elkészítését – részletezte a hatvani rock nagyi.

Hozzátette: ő nemcsak a tradicionális süteményeket, a kelteket, réteseket, fánkokat szereti elkészíteni, de megtanulta a manapság egyre inkább népszerűbb „mindenmentes” desszerteket is megsütni. – Imádok alkotni, szép cukrász költeményeket varázsolni az asztalra, a díszítésekben, formázásokban kiélem a kreatív oldalamat is. Ez a műsor életem egyik legnagyobb élménye, minden percét élveztem, hihetetlenül sok szeretetet és tapasztalatot élhettem át a versenyben – mondta Buborék Mária.