Lezárult a Hatvani Konzultáció, amely május 8-tól június 11-ig tartott. A Hatvani Városvédő Egyesület már második alkalommal indított széleskörű párbeszédet a városban. A konzultációs íveket minden hatvani háztartásba eljuttatták a szervezet tagjai és önkéntesei, majd a válaszokat tartalmazó dokumentumokat vissza is gyűjtötték. Emellett online és a város főbb pontjain kihelyezett standoknál is részt lehetett venni az akcióban. – Csaknem 2900 ívet töltöttek ki a háztartásokban, amely 5-6 ezer hatvani véleményét is tükrözheti, ugyanis többen jelezték a dokumentumon, hogy minden családtag válaszát ugyanaz az ív tartalmazza – mondta Horváth Richárd, a Hatvani Városvédő Egyesület elnöke.

A Hatvani Konzultációban arra keresték a választ, hogy a település lakói egyetértenek-e azokkal az irányokkal, amelyeket még válságban is kiemelten fontosnak tartott megőrizni a városvezetés. Így azzal, hogy a gazdasági stabilitás érdekében áldozatokat kell hozni, a plusz támogatásokat fenn kell tartani Hatvanban, hogy a lakosok közvetlenül dönthessenek a költségvetés egy részéről, emellett bárki elmondhatta véleményét a környezetvédelemről, valamint a szociális segítségnyújtásról. – 95%-ban egyetértettek a hatvaniak azokkal a lépesekkel, amelyeket ezekben nehéz időkben tett az önkormányzat. A válaszadók többsége a  fejlesztendő területek közé sorolta az utak és a járdák állapotát, a közlekedést, valamint a szórakozóhelyek számát és a programok gyakoriságát – részletezte.

Horváth Richárd hangsúlyozta: fontos volt, hogy minél többen elmondják véleményüket a második Hatvani Konzultációban, mert ennek eredményeit beépíti majd a városvezetés a programjába. A városvédők elnöke azt tapasztalja, hogy az elmúlt években nagyon összetartó közösség alakult ki Hatvanban. – A hatvani értékek egyre többeknek fontosak, a partnerség, a környezetvédelem és a törődés közösségünk működésének alapja – emelte ki.

A polgármester hozzátette: továbbra is azért dolgoznak, hogy a hatvaniak döntése és véleménye határozza meg Hatvan jövőjét.

Fotó: Albert Péter