Új lakóval bővült a Hatvani Vadaspark, csacsi született a napokban. Igyekszik minden percet anyja óvó közelségében tölteni, tegnap merészkedett ki először a szabadba. A vadaspark gondozói vastagon befedték lakhelyét szalmával, hogy melegen tartsák élete első napjaiban. Tímár Dávid, a Hatvani Vadaspark vezetője elmondta, nagyon várták már születését. – Január 15-én este fél 10-kor értesített az éjszakai állatgondozónk, hogy megellett a szamár. Szerencsére minden rendben zajlott, egészséges kisszamarat hozott világra. Eddig nem tudtuk még az ivarát, ám tegnap már közelebb engedte magához a gondozókat, és kiderült, hogy kislányról van szó, egy kancaszamár született – mondta.

Karácsonykor a főtéren kihelyezett betlehem mellett már találkozhattak a csacsi anyukájával a hatvaniak, akkor már vemhesen láthatta őt az ünneplő tömeg. Ő egy magyar parlagi szamár, az apa pedig egy albínó szamár, az új jövevény kinézetben apjára ütött. Az új lakónak még nincs neve, ám a tervek szerint a vadaspark Facebook-oldalán szavazás alapján keresztelhetik el a látogatók a kancaszamarat.

Nem ő az egyetlen újszülött a vadasparkban, a napokban több kisbirka is született, emellett tegnap két kis kecske is meglátta a napvilágot. Őket is és a kisszamarat is a márciusi nyitást követően láthatják majd a látogatók, addig is a vadaspark Facebook-oldalára több friss képet feltöltenek majd róluk.