Az előző évhez hasonlóan idén is a Grassalkovich Művelődési Ház adott otthont a Civil fórumnak. Az eseményt Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, aki elmondta, Hatvan szerencsés helyzetben van, hiszen a helyi egyesületek évről évre aktív részesei a város életének, mindennapi tevékenységükkel pedig üde színfoltjai a településnek. A Ratkó József Közművelődési Egyesület évtizedek óta lelkiismeretesen végzi munkáját. Programjaikat az önkormányzattal és az Ady Endre Könyvtárral szoros együttműködésben szervezi. Monori Zoltán, az egyesület szervező titkára úgy véli, rendezvényeikkel a gyermekek és felnőttek kulturális érdeklődését is egyaránt sikerül kielégíteniük.

Szakmai témában az Egri Norma Alapítvány munkatársaihoz fordulhattak a résztvevők. Jogász, adótanácsadó és pályázatíró is rendelkezésükre állt, akiktől térítésmentesen szerezhettek ötleteket, tanácsokat a megjelent szervezetek képviselői. Így az ügyfélkapunyitásról, a pályázati lehetőségekről és a törvénymódosításokról is átfogó képet kaptak. – Ezeknek a találkozóknak köszönhetően megnőtt a civilek pályázási kedve, hiszen látják, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét – mondta Somogyi Mónika, az alapítvány szakmai vezetője.

Az Egri Norma Alapítvány továbbra is rendelkezésére áll a hatvani egyesületeknek. Személyesen, telefonon és e-mailen keresztül is várják a kérdéseket, ezen kívül pedig a jövőben is terveznek hasonló találkozókat.

Fotó: Albert Péter