Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015 őszén indította el a Házhoz megyünk programját azzal a céllal, hogy segítse a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában.

A Hatvani Rendőrkapitányság munkatársa 2020. június 29-30. között 10 órától 12 óráig várja az érdeklődőket a Hatvani Rendőrkapitányságon, ahol több bűnmegelőzési programon lehet részt venni.

Ennek egyik fontos eleme a BikeSafe ingyenes kerékpár-regisztráció, melynek lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is. A rendőrök rögzítik a kerékpár adatait – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételeket is készítenek róla.

A szakember tájékoztatást ad a vagyonvédelem, az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság és a drogprevenció témakörét illetően is.