A hatvani bölcsődék nyílt napján a kicsik többsége gyorsan feloldódott, sokan közösen játszottak azokkal, akik már bölcsődések. Asztalnál ülve gyurmáztak, trambulinoztak, így, egyfajta játszóházként is üzemelt most az intézmény.

Farkasné Farkas Aranka, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Bölcsődéinek vezetője rámutatott: a nyílt nap lényege, hogy a gyermekek és a szüleik egyaránt betekintést kapjanak az intézmény életébe. Ezen a napon többféle programmal várták az érdeklődőket, de a saját konyhán készült ételeket is megkóstolhatták. Közben pedig a felmerülő kérdésekre a dolgozók szívesen válaszoltak a szülőknek, legyen szó altatási szokásokról, vagy a konyhai alapanyagokról. Sós Gábor, Levente fiát hozta el a bölcsődébe, először jártak itt, azt mondja, nagyon szimpatikus neki a hely.

Jelentkezni május végéig lehet egy űrlap segítségével, majd az intézmény visszajelzését követően be kell nyújtani a szükséges dokumentumokat, mint például lakcímkártya, TAJ kártya, munkáltatói igazolás, vagy egy nyilatkozat a munkáltatótól, hogy a szülő hamarosan munkába áll. Júniusban elbírálják a kérelmeket és akkor értesítik is a családokat.

A Hajós Alfréd úti intézmény idén lesz 40 éves, a jubileum alkalmából pedig április 3-án több programmal készülnek: 9 órától a Grassalkovich Művelődési Házban játszóházat tartanak, 11 órakor babaszínház lesz, a délután pedig a szakembereknek és a szülőknek szól majd. Így például 16.30-tól Kádár Annamária adjunktus, pszichológus tart előadást az érdeklődőknek.