Csütörtök délután a visszatérő jó időt is ünnepelte a Boróka Duó, akik bemutatkozó koncertet adtak a Csiribiri Családi Bölcsőde kertjében Hatvanban. A napsütötte délutánra több tucat ember érkezett, hogy meghallgassák Birkás Ildikó zenetanár és Borbély Tamás gitáros közös koncertjét. A családias közegbe szervezett produkció sokaknak adott kellemes kikapcsolódást az estére. A szervezők tudatosan varázsolták az előadást a fákkal és virágokkal körülvett kertbe, a cél ugyanis a természet közelségében átélt zenei élmény átélése volt. A formáció a tegnap esti koncertjükkel debütált.

A Boróka Duó kicsiknek és nagyoknak kulturális kikapcsolódást nyújt verses feldolgozásokkal,  ismert és kevésbé ismert dalokkal,  felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tetsző dallamokkal gitáron és hegedűn.

– A Boróka Duó egy véletlen folytán jött létre. Történt ugyanis, hogy egyik alkalommal a zenekarom, a Csilingelő Band gitárosa egy másik koncertje miatt nem tudta elvállalni  a Weöres Sándor megzenésített verseinek előadását. Maga helyett ajánlotta Borbély Tamás gitárost, akivel akkor a koncert előtt találkoztam először. Olyan jót zenéltünk így “ismeretlenül is” , hogy mindketten úgy éreztük, ezt a vonalat vinnünk kell tovább – mondta el a zenekar alapításának történetét Birkás Ildikó.

A zenetanár hozzátette: nagyon hamar összeállt a fejükben a cél, hogy egy duó lenne a legjobb, ami a Csilingelő zenekar hangulatát is képviseli. – A név kiválasztásánál már egy kicsit nehezebb volt a helyzet, de amikor a neveink betűinek sakkozásával szórakoztunk, bevillant ez a név, hogy Boróka – részletezte Birkás Ildikó, aki a duóban hegedűn játszik.

A formáció a jövőben több megjelenést is tervez, hogy továbbra is zenéjével szórakoztassa a közönséget.

Fotó: szervezők által készített képek