Jakó Beáta évek óta tart fejlesztő foglalkozásokat Hatvanban. A zenés, mozgásos baba-mama program értékes időt biztosít a gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. A foglalkozások jellemzően az 1-3 éves korosztályt célozzák meg, ugyanis az órákba beépített fejlesztő játékelemek ennek a korcsoportnak kiemelten fontosak. A program keretében a kicsik térérzékelésének kialakítására is nagy hangsúlyt fektetnek, melynek segítségével a jövőben könnyebben felismerik a jobb és a bal irányt.

Jákó Beáta foglalkozásvezető elmondta, hogy a szőnyegoviban a gyerekek mozgásigényét figyelembe véve kiemelt szerepet kap a torna, a tánc, de legfőképpen a játék. – Foglalkozásvezetőként arra törekszem, hogy izgalmasak legyenek ezek az egyórás játékok. Általában közös énekkel, mondókákkal hangolódunk rá egymásra. A foglakozásokon a szülők is új játékokat tanulhatnak meg, amelyek segítségével még szorosabbá kovácsolhatják a kapcsolatukat a gyermekükkel – mondta Jakó Beáta, a szőnyegovi foglalkozásvezetője.

A szőnyegovi keretében a gyerekeket hangszerek segítségével szórakoztatják, illetve a programról nem hiányoznak a mondókák és a vidámság sem. A gyermekek életkorának megfelelően összerakott irányított foglalkozást egy kötetlen játék követett. Az ehhez biztosított mozgásfejlesztő eszközöket kedvükre használhatták szüleik segítségével a kicsik. A Szőnyegovi program minden második héten keddenként 10 órától kezdődik, ahol egy jó hangulatú, kikapcsolódásban lehet része minden gyermeknek és szülőknek.

Fotó: Albert Péter