Hosszú sorokban álltak az emberek a Hatvani Vadaspark bejáratánál szombaton. A létesítmény húsvéti napot szervezett a családok részére.

A beléptetés után a Tourinform Iroda munkatársai fogadták a vendégeket. – A pénztárnál édességgel és teával kedveskedtünk a látogatóknak. Illetve egy kvízjátékon is részt vehettek, aminek a segítségével a vadaspark állatait tudták felfedezni. Ha helyes volt a megfejtés, akkor ez bekerült egy ládikába, és egy sorsoláson társasjátékokat lehetett nyerni. Továbbá ügyességi játékokat, és kézműves – foglalkozást is szerveztünk, ahol szintén édességekkel vártuk a gyerekeket – mondta Schoblocher Bernadett, a Tourinform Iroda vezetője.   

A családi napon a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület is képviselte magát. Smidné Vereb Julianna, a szervezet elnöke elmondta, mivel várták a látogatókat a vadasparkban. – Egy locsolóversért cserében nagyon finom csokoládényuszival, és üdítővel kedveskedtünk a vendégeknek – részletezte.  

A nyuszik futtatója többször is megtelt gyerekekkel, akik boldogan simogatták az állatokat. Pár méterrel arrébb pedig kézműves-foglalkozás várta a családokat. Idén első alaklommal a bajvívást is kipróbálhatták a fiatalok. Simon Tamás a Hatvani Bajvívó Oskola vezetője elmondta, a tevékenységük célja az, hogy bemutassák milyen volt az élet a végvárakban a 16. és a 17. században. –  Csatákon vehettek részt a gyerekek. A harc a magyar kékek, és a török pirosok között zajlott. A cél az volt, hogy az ellenfél csapatzászlóját megszerezzék – mondta.

Simon Tamás kiemelte, hogy új tagokat is várnak az oskolába, így szívesen látják azokat a gyerekeket, akiknek megtetszett a hagyományőrző harcmodor.

Rendkívül összetett háttérmunkára volt szükség ahhoz, hogy a vadaspark húsvéti rendezvénye létrejöhessen – erre már a létesítmény vezetője hívta fel a figyelmet. Timár Dávid elmondta, hogy a családi napot együtt szervezték a Tourinform Iroda, a Hatvani Szolgáltató Kft., a Hatvani Nőegylet, és a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület munkatársaival. Hozzátette, a jegyvásárlás rendszerét is fejlesztették, ami szintén hozzájárult az esemény sikeréhez. – Nemrégiben indítottuk el az online jegyvásárlás lehetőségét. Az elektronikus rendszer az elmúlt egy hétben is sokat bizonyított, mert a legtöbben már így vásárolták meg a belépőjüket. Ez a látogatóknak is könnyebbség, hiszen gördülékenyebben juthatnak be a park területére – fogalmazott.

Timár Dávid kiemelte, hogy az online jegyvásárlás lehetősége természetesen a rendezvény után is tovább működik, így aki a jövőben el szeretne látogatni a vadasparkba, már otthonról is megválthatja a jegyét.

CityPay Shop (city-pay.hu)

Fotó: Albert Péter