Gazdálkodj okosan az energiával! – ezzel a címmel tartottak ismeretterjesztő foglalkozást a Hatvani 5. Sz. Általános Iskolában. A programon különböző feladatok megoldásával az energiatakarékosságról tudhattak meg többet a diákok. Némethné Deák Krisztina az intézmény munkaközösség-vezetője elmondta, hogy már első osztálytól kezdve az energiatudatosságra nevelik a tanulókat, így sokat foglalkoznak a témával a tanórákon is.

A programon résztvevő gyerek az osztályterem négy sarkában helyet foglalva oldották meg a feladatokat. A helyes válaszokért 1-1 energiahatékonysághoz kapcsolódó rajzot kaptak. Így megismerkedhettek a hőszigetelés, valamint a hőszivattyú energiatakarékossági szerepével is. Bujdosó Botond is részt vett a foglalkozáson, elmondta a jövőben szeretne többet tenni azért, hogy környezettudatosabban éljen, így tervei között szerepel az is, hogy kevesebb vizet fogyasszon fürdés közben.

Olasz Krisztina, az Energiaklub projektmenedzsere fontosnak tartja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megismerkedjenek az energiatakarékossággal. – A diákok nagyon ügyesen teljesítették a feladatokat. Tudták, hogy mi a különbség a napkollektor és a napelem között. Továbbá a hőszivattyú témaköre sem volt ismeretlen a számukra – részletezte.

Az Energiaklub nem csak a fiatal korosztályt szólítja meg, a városban többször tartottak már előadást felnőtteknek is, a HatvanApp kvíz játékában pedig januárban és februárban is az általuk felajánlott Energiabox-ot sorsolják ki.

Fotó: Albert Péter