Folyamatosan készülnek a nosztalgia kiflik, leveles tészták, valamint rozs-és burgonyakenyerek a Lipóti Pékség hatvani gyárában, kedden hivatalosan is átadták az ország legnagyobb kenyérsütő üzemét. Itt naponta nagyjából 280 ezer darab kenyeret sütnek meg, és 45 kamionnyi terméket szállítanak az ország különböző pontjaira. Az avatóünnepségen Tóth Péter a Lipóti Pékség vezérigazgatója hangsúlyozta: büszkék arra, hogy a cég teljesen magyar tulajdonú. – Cégcsoportunk működése és folyamatos fejlődése mára küldetéssé vált, ami azt jelenti, hogy a családi vállalkozásból második generációs magyar tulajdonú családi vállalatot építünk, hiszen nem elég a technológiai fejlődés és a pénzügyi stabilitás, elengedhetetlenné vált egy modern vállalati struktúra kidolgozása. A sokrétű és szerteágazó Lipóti Pékség Csoport működtetése mindannyiunk felelőssége és egyben érdeke is, hiszen a mindennapi megélhetésünkön túl ez nem csak egy munkahely, a Lipóti mára egy fogalommá nőtte ki magát, amely eddigi munkánk érdeme – részletezte. Az eseményen Tóth Péter József a Lipóti Pékség alapító tulajdonosa is részt vett, aki azt hangsúlyozta, hogy azt szeretnék elérni, hogy nemzetközi szinten is versenyképessé váljon a cég. Az átadón jelen volt Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is, aki úgy fogalmazott: a pékség tulajdonosainak stratégiai programja, jövőképe nagyon fontos.

A Lipóti Pékség hatvani üzeme összesen 20 milliárd forintból valósult meg, amelyhez az állam csaknem hétmilliárd forinttal járult hozzá – közölte a pénzügyminiszter. Varga Mihály hozzátette: a kormány stratégiai célnak tekinti a magyar élelmiszerek arányának növelését, ezzel pedig a termékminőséget, a termelékenységet és az energiahatékonyságot is javítja. – El kell jutnunk addig, hogy az élelmiszerbiztonság válsághelyzetekben is stabil legyen a lehető legkisebb külpiaci hatásoknak való kitettség mellett. A kormány ennek a célnak érdekében már számos lépést és döntést meghozott, ez a mai gyárátadó ünnepség is ennek a nagyon fontos része – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

Hatvan olyan gazdaságpolitikát folytat, amely segítségével a civil szervezetek valamint a vállalkozók jól érezhetik magukat a városban, alacsony adókkal, különböző támogatásokkal segítik őket, az önkormányzat mindig igyekszik a lehetetlennek tűnő problémákat is megoldani – erről már Horváth Richárd polgármester beszélt, aki hangsúlyozta: minden üzemátadó egy fontos lépés a város életében. – A fejlődésünk alapja az az iparűzési adó, amelyet ezek a cégek fizetnek be a város kasszájába, és ezáltal mindannyian többek leszünk. Több lesz a város, így a hatvaniak is, hiszen nagyobb lesz az a forrás, amelyet szét tudunk osztani, ebből pedig jobbá tudjuk tenni az életünket. Azt is kiemelném, hogy a Lipóti Pékség esetében egy családi vállalkozásról van szó, amely kicsiben indult el, és nagyon messzire jutottak, ami mögött rengeteg munka van, ehhez gratulálunk a tulajdonosnak – hangsúlyozta a polgármester.    

Kelet-Európa legnagyobb és legkorszerűbb sütőipari üzemével 260 új munkahelyet hoztak létre. A Lipóti Pékség országszerte 230 darab mintabolttal rendelkezik, céljuk pedig, hogy minden településre eljussanak, ebben lesz segítségükre az új hatvani üzem.