Már kéttornyú várban is szórakozhatnak a gyerekek a Hajós Alfréd úti játszótéren, ugyanis felújítottak ezt a területet. A gyermekek számára elkerített részt olyan módon hozták létre, hogy a legkisebbek biztonsággal használhatják azt, a korrózióvédelem érdekében pedig az acélszerkezetet bevonták egy olyan réteggel, amely megakadályozza a rozsdásodást és egyéb károsodásokat. A játszóvárhoz mászóköves feljáró elem is tartozik. Emellett megújult a kétüléses hinta és új gerendázatot, üléseket, láncokat, valamint ütéscsillapítót kapott. A területen eddig elhelyezett fa, csúszdás játszóvár nagymértékben elhasználódott és felújítása gazdaságtalan lett volna, ezért volt szükség egy új gondozásmentes eszköz telepítésére.

Lestyán Balázs alpolgármester elmondta: a Hajós Alfréd útnál lévő játszótér a kisgyermekesek körében népszerű találkozóhely. – A családosok előszeretettel használják ezt a területet ezért szükséges, hogy az itt lévő eszközök megfelelő minőségűek legyenek. A hatvani játszótereken a napi és rendszeres karbantartásokon kívül idén több nagyobb felújítás is megvalósult – részletezte.

Hatvanban több helyen frissítették a homokozókat is és újra festették az utcabútorokat is. Továbbá a játszóeszközök ütéscsillapítóit folyamatosan frissítik gyöngykaviccsal.

Fotó: Albert Péter