Délután három órától érkeztek a gyerekek, és a szüleik a Kossuth térre. A legtöbb családnál már járt a Mikulás, azonban a kisebbek közül sokan még nem találkoztak személyesen a nagyszakállúval, ezért a legtöbben azért jöttek ki a városháza előtti térre, hogy a saját szemükkel lássák a Télapót.

Jól viselkedtek a hatvani gyerekek 2023-ban – erre már a Mikulás hívta fel a figyelmet. Hozzátette, hogy idén is nagy örömmel találkozik a kicsikkel, mert ilyenkor mindig nagyon szép dalokat és verseket hall tőlük. – Azért jöttem újra ide vissza, mert tavaly is nagy élményt okozott nekem ez a találkozás, és úgy láttam, hogy a gyerekek idén is örömmel fogadtak – mondta.  

A Mikulásra sokan voltak kíváncsiak, és arra is volt lehetőség, hogy egyenként elbeszélgessenek a gyerekek a varázslatos öreggel. A kicsik ajándékot is kaptak. Mindeközben pedig ingyen lovaskocsikázásra is várták a családokat.

A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület aktivistái is kint voltak a Kossuth téren. Ünnepi finomságokkal várták a családokat, amelyekért szintén nem kellett fizetni – mondta Smidné Vereb Julianna, a szervezet vezetője:    

„Közel 400 adag kakaóval készültünk. Azt gondoljuk, hogy ezt az italt mindenki nagyon szereti. Hoztunk még forró teát is, de nemcsak teával és kakaóval készültünk, hanem nagyon finom mézes puszedlivel is, mert azt is nagyon szereti a Mikulás, és biztos, sok gyermeknek is a kedvence.”    

Smidné Vereb Julianna hozzátette, hogy a karitatív egyesület tagjaival legközelebb az adventi ételosztáson lehet majd találkozni, ahol 300 adag meleg ételt, gyümölcsöt, pékárut, és szaloncukrot osztanak majd szét a rászorulóknak december 15-én.

Fotó: Albert Péter