Szinkronúszó bemutató zajlott a hatvani strandon, melynek keretében az Eger Városi Úszóklub sportolói mutatták meg tudásukat a vízben. A szinkronúszás az úszósport azon ága, ahol a vízi versenyzők művészien végrehajtott gyakorlatokat mutatnak be zene kíséretében. Az úszás, a balett és a gimnasztika együttesének tekinthető. A versenyszámok egyéni, páros, csapat- és szabadkombinációs kűrgyakorlatokból állnak.

Barta Mónika, az Eger Városi Úszóklub szinkronúszó szakosztályának vezetője elmondta az elmúlt évek során azt tapasztalta, hogy a szinkronúszás egyre népszerűbb sportág. – Nagyon alapos úszástudás szükséges ehhez a mozgásformához, illetve az akrobatikus mozdulatok tökéletesítése hosszadalmas folyamat.  A szinkronúszás izgalmas és azt tapasztaljuk, hogy az emberek nyitottak a sportág felé. Célunk, hogy minél több gyermek megkedvelje a mozgást és kikapcsolódásként tekintsenek a sportra – részletezte.

Az egri úszóklub tagjai egy edzőtábor keretében érkeztek a városba, így a sportolók az elmúlt napokban folyamatosan gyakoroltak a bemutatóra. Délelőtt és délután is edzések zajlottak, ez idő alatt az úszómedence felét leválasztották, így zavartalanul sportolhattak.

Az Eger Városi Úszóklub már 15 éve foglalkozik szinkronúszással, jellemzően 6-17 éves korosztályt foglalkoztatnak.