Ismét együtt szórakozhatnak a barátok és családok május elsején a Népkertben. Ahogy már hagyománnyá vált ebben az évben is délelőtt kezdődnek a programok. Idén is lesz főzőverseny, ahová nemcsak civil szervezetek, egyesületek, hanem baráti társaságok, összetartó közösségek is jelentkezhetnek, hogy megmutassák főzőtudományukat. Egy csapat hivatalos létszáma három fő, amely egy főzőmesterből és két kuktából áll. A verseny első két kategóriája a hagyományos magyar ételek, valamint a belsőségek felhasználásával készült ételek. A harmadik kategória a kreatív konyha négy kötelező alapanyag felhasználásával, amik a gombák, tejtermékek, friss fűszernövények, hagymafélék. A negyedik kategória pedig a helyben, friss gyümölcsökből készült desszertek. Jelentkezni április 27. 16:00 óráig lehet. Nevezni a nevezési lap leadásával, vagy személyesen: a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban lehet.

Emellett a színpadon is folynak majd a programok, bemutatkoznak a város civil közösségei. – Több hatvani civil szervezetet láthatunk a színpadon. Lesz kutyás és harcművészeti bemutató, valamint bemutatkoznak a nyugdíjas klubok is. Utánuk fellép a Rock Jam, majd koncertet ad a Republic is – részletezte Jagodics Milán kabinetfőnök.

A gyerekek nagy örömére idén is lesznek vidámparki elemek, vásár, tele édességgel, és büfék, hogy senki ne maradjon éhesen. Tavaly a sörfesztiválon bevezetett repoharak pedig itt is elérhetőek lesznek, a környezettudatos szemléletmódnak megfelelően most is abban fogyaszthatják az italokat a Népkertbe látogatók.