Mozgalmas nap volt a Százszorszép óvodában, ugyanis a majális közeledtével egy családi napot szerveztek az intézményben. Elsőként az óvónők adtak elő egy műsort, amiben népdalokat és népi játékokat mutattak be, közösen táncoltak a gyermekeknek és szüleiknek.

Ezt követően hamar rátértek a sportolásra: közösen futották körbe az óvoda épületét, a távot mindenki egyaránt teljesítette, volt aki gyorsabban, volt aki ráérősebben kerülte meg az intézményt. Ezután a csoportok különváltak, és saját maguk által kitalált feladatokat hajtottak végre. Volt például célba dobás és sorverseny is, ahol a gyermekek mellett a szülők is bekapcsolódtak. – Szép és régi hagyomány ez nálunk, hogy egy vidám délelőttöt tartunk a szülőkkel és a gyermekekkel együtt. A sport mellett hangsúlyt kap a néphagyomány is, mivel igyekszünk kulturális értékeket képviselni és átadni a gyermekeknek – mondta el Nagy Zsoltné, a Hatvani Százszorszép Óvoda vezetője.

Hozzátette: a két évvel ezelőtt indult pandémia óta ez az első alkalom, hogy a szülők újra bekapcsolódnak az óvodai programba. Nagy mérföldkő most ez nekik, aminek nagyon örülnek hogy újra kinyílhattak a kapuk, mivel számukra fontos a család és a családokkal való jó kapcsolat ápolása.