Gőzerővel zajlik a munka a Lipóti Pékség gyár teljes területén. Az üzem az ipari parkban, a Horváth Rudolf telephelyével szemben, az M3-as autópálya mellett helyezkedik el 20 ezer négyzetméteren. A területen már a külső közművek is elkészültek, illetve 80-90 százalékban a talajcsere is megtörtént, elkezdődött a szegélykövezés. Az épületben már helyet kapott a gépek egy része is, ezeket az eszközöket folyamatosan tesztelik, hamarosan pedig a próbagyártások is megkezdődnek.

Tóth Péter, a Lipóti Pékség alapítója szeretne olyan gyárat létrehozni, ami teljesen automatikusan és a legmodernebb technológiával dolgozik. – Az épületbe csaknem 200 kamion szállította a gépeket, azonban az idén még 20 kamiont várunk. Január végére szeretnénk befejezni a gépsorok összeállítását, amelyeket különböző technológiák szerint alakítunk ki, lesz olyan, ami a fagyasztott, hűtött termékeket kezeli, illetve a napi friss, szeletelt és csomagolt termékek is külön részen készülnek majd. A hagyományos módon, kovásszal készült élelmiszerek is külön kapnak helyet – részletezte.

A Lipóti Pékség gyárában naponta ötvenezer liter kovászt használnak majd fel és leveles tészták, nosztalgia kiflik, valamint rozs- és burgonyakenyerek is készülnek majd, illetve a gyárban mintegy 260 ember kaphat munkát.