A hidegebb időszak beköszöntével a vadaspark lakói is fokozott figyelmet igényelnek. Az állatpark dolgozói még a fagy előtt előkészültek a mínuszokra, így a parkban élő állatok biztonságban és megfelelő körülmények között vészelhetik át a hideg.

Tímár Dávid, a Hatvani Vadaspark vezetője elmondta, hogy az állatok takarmány igénye télen nagyobb, fontos, hogy a gondozók jóllakottság érzetet biztosítsanak számukra így könnyebben átvészelik a hideg napokat. – Már az ősz folyamán elkezdtünk gondoskodni a téli takarmányozásról, száraz, jó minőségű kukoricát, árpát, szalmabálát és cukorrépát is vásároltunk az állatok számára. Mindezek mellett az állatok helyét szalmával tartják szárazon, illetve az itatásra is fokozottan ügyelnek, télen a park lakói naponta többször kis adagokban meleg vizet kapnak, így elkerülhető, hogy befagyjon az itató – emelte ki.

A Hatvani Vadasparkban mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne keletkezzen fagy okozta kár a létesítmény területén. Az irodákban, a pénztárépületben és a szerszámtárolóban is elindították a fagyőröket, valamint fűtőszálak és hőkábelek biztosítják, hogy a kültéri csövek ne fagyjanak el. A vadaspark magyar parlagi szamár lakója, a decemberi hónapban a hatvani főtéren várja a látogatókat, azonban a gondozói arra kérik az embereket, hogy kizárólag sárgarépával etessék, illetve fontos, hogy ne ingereljék és tartsák tiszteletben az állatot, ugyanis hamarosan elleni fog.

Kezdőkép: archív