Még az orvosok szerint is csodának számít Szilvia gyógyulása  – kezd történetük elmesélésébe Bedő József, aki az elmúlt hetekben életének egyik legnehezebb időszakán van túl. Szilvia és József tavaly ősszel még nem sejtették, hogy milyen küzdelmek várnak rájuk a koronavírus miatt, boldogan várták közös gyermeküket. – Mindkettőnk számára hatalmas meglepetés volt az, hogy megfogant a kislányunk. Én néhány évvel ezelőtt agydaganatból gyógyultam fel, így az orvosok szerint nekünk már nem is lehetett volna gyermekünk. Amikor mégis megtudtuk, hogy Szilvia terhes, nagyon boldogok voltunk – részletezte Bedő József.

A nehézségek a terhesség 35. hete körül jöttek, Szilvia ugyanis beteg lett, rengeteget hányt és napról napra gyengült. A hatvani kórházban megállapították, hogy a kismama koronavírussal fertőződött meg, s mivel napok után sem javult az állapota, súlyos tüdőgyulladással felszállították az egyik budapesti kórházba. Ott aztán a terhesség 36. hetében császármetszést végeztek Szilviánál, akit aztán két nap múlva lélegeztetőtgépre kellett tenni. – Szilvi egyetlen másodpercig sem tarthatta a kislányunkat a karjaiban.

Az egész folyamat megrendítő volt, ráadásul az egyik éjjel Szilvi kitépte magából a csöveket álmában, ezért az állapota rohamosan romlani kezdett ismét–árulta el a férfi.

Az édesanyát ezután egy úgynevezett külső tüdőre kellett tenni, majd 40-45 napig mesterséges kómában tartották. Ez idő alatt három műtétet is elvégeztek rajta a császármetszés miatt. S bár az orvosok folyamatosan küzdöttek az életéért, ekkor már nem sok esélyt láttak a teljes gyógyulásra. – Az volt a legmegrendítőbb, amikor az orvos egyik este azzal hívott, hogy nem sok esélyt lát arra, hogy Szilvi megéli a reggelt.

Én közben beküldtem egy fotót a kislányunkról, amit a nővérek az ágya mellé tettek. Abban bíztam, hogy ez erőt ad neki a küzdelemhez – folytatta József.

A férfit ez idő alatt volt, hogy be is engedték a kórházba, József egy kis ablakon keresztül láthatta a feleségét, de mint fogalmazott, három másodperc után összeomlott. A kislányuk eközben már otthon volt, József és a házaspár szülei álltak helyt mellette.  – Egyszer csak Szilvi állapota javulni kezdett, magához is térhetett, egyre erősödött.

Az egyik legszebb pillanat az volt, amikor az orvos felhívott, hogy a feleségem látni szeretne. Ez azért volt meglepő, mert a páromnál gégemetszést végeztek, így először csak írásban tudott üzenni nekem – számolt be a férfi.

Szilvia az orvosai szerint is csodálatos gyógyuláson van túl. Mára helyre jött a tüdeje, de a teljes gyógyulásig még van néhány hét. Újra kell tanulnia járnia, jövő héten kezdik nála a rehabilitációt. Mindeközben az ad neki erőt, hogy férje nagyon sok képet küldözget kislányukról, Napsugárról, aki azóta is szépen gyarapszik, teljesen egészséges. Az édesanyával jelenleg pszichológus is foglalkozik, hiszen az egyik legmegterhelőbb helyzet az, hogy gyermekét még nem tarthatta karjaiban.

Szilvi mindvégig hősként küzdött, s most is az tartja benne a lelket, hogy hamarosan újra együtt lehet a családjával és végre magához ölelheti a kislányunkat is.

Mindemellett mi is rengeteg támogatást kaptunk a barátoktól, ismerősöktől, sőt ismeretlenektől is. A hatvaniak és a kerekharasztiak ezekben a nehéz időkben kiálltak mellettünk, nagyon sok támogatást kaptunk tőlük, amit ezúton is nagyon köszönök. Bízunk abban, hogy Szilvi mielőbb hazatér hozzánk és végre egészségben, erőben nevelhetjük a kislányunkat  – zárta gondolatait Bedő József.

Kezdőkép: Bedő József által küldött kép Napsugárról