Bejegyzések ehhez a Címkéhez koronavírus


Hatvani hírek

A lélegeztetőgépen is kislánya tartotta életben a hatvani anyukát

Hetekig küzdött az a hatvani édesanya az életéért, aki még novemberben kapta el a koronavírust. Kismamaként fertőződött meg, ezért császármetszéssel szülte meg 36 hetes kislányát. Ezután csak rosszabbodott az anyuka állapota, hetekig műtüdő lélegeztette, de mindvégig hősiesen küzdött az életéért. A fiatal nőt még altatásban is a kislánya tartotta életben, így több hónapnyi megpróbáltatás után úgy tűnik, hamarosan hazatérhet családjához. A csodával határos gyógyulás részleteit Bedő József, a nő férje meséli el.

Bővebben Nines hozzászólás
Közélet

Szigorú rendelkezdések a koronavírus-járvány miatt

Hatvanban is érzékelhető mindaz a változás, ami a héten lépett életbe az ország teljes területén a koronavírus-járvány megelőzése miatt. A helyi sportesemények többségét zárt ajtók mögött rendezik meg, de a könyvtárban is minden márciusi és áprilisi rendezvény elmarad. A városi rendezvényeket lemondták, de a templomokban is több új szabály lépett életbe.

Bővebben Nines hozzászólás
Hatvani hírek

További szigorítások lépnek életbe a hatvani kórházban

A koronavírus-járvány miatt a hatvani kórházban is további szigorítások lépnek életbe. A kezelt betegek és kórházi dolgozók védelmében holnaptól minden személy a mentőbejáratnál u.n. előzetes triage-on esik át, mely non-kontakt hőmérővel való hőmérséklet ellenőrzést, a teszt kérdések megválaszolását, utazási anamnézis felmérését jelenti

Bővebben Nines hozzászólás