Több mint kétszázan vettek részt a Népkerti Sporttelepen megrendezett Ovi-foci fesztiválon. A Bozsik Intézményi Program célja, hogy a gyerekeket a sport szeretetére nevelje. Majoros Attila intézményi programvezető szerint különféle feladatokkal lehet fejleszteni az óvodásokat. – Játékosan ismerkednek a labdával, a program keretében heti rendszerességgel tartanak nekik sportos foglalkozásokat az óvodáikban, ahol a koordinációjukat fejlesztik. Évente négy alkalommal pedig, mint most is, egy nagy pályán is kipróbálhatják a már megszerzett tudásukat – fejtette ki Majoros Attila.
Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke szerint példaértékű, hogy ilyen sokan részt vettek a Bozsik Intézményi Programban. – Több mint háromszáz gyerek csatlakozott a programhoz, ez nagy öröm nekünk is, mert így a megszeretik a futballt és magát, a mozgást is, ami később nagy előny lesz számukra – mondta.
A gyerekek is nagyon élvezték a játékot, a Gesztenyéskert Óvoda csillagcsoportosai, Kinga és Anna azt mondják, rengeteget szoktak focizni. – Amikor hazaérek, már szaladok is a labdához és tesómmal már focizunk is – mondta Bőze Kinga. – Én is minden délután kimegyek labdázni, mert nagyon szeretem a focit – fűzte hozzá Orbán Anna.
Az Ovi-foci végén Horváth Richárd polgármester oklevelet adott át az óvodásoknak, Szinyei András alpolgármester és Nádas Sándor képviselő pedig csokoládéval lepte meg őket.

Csordás Judit